ICE HOCKEY

ice hockey

Το ice hockey είναι ένα άθλημα ομαδικό, όπως και τα περισσότερα γνωστά αθλήματα, στο οποίο οι παίκτες κινούνται στον πάγο με παγοπέδιλα και με ένα ειδικό ‘’ρόπαλο’’ πρέπει να χτυπήσουν έναν δίσκο και να τον σουτάρουν στο τέρμα των αντιπάλων. Αυτός όμως ο δίσκος δεν είναι και ο πιο εύκολος στόχος θα μπορούσαμε να πούμε…

Αναλυτικότερα, η κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερεις γραμμές-παρατάξεις (1 τερματοφύλακας, 3 αμυντικοί, 3 κεντρικοί και 2 επιθετικοί που βάζουν τα γκολ). Ο τερματοφύλακας φυσικά αποτρέπει τις ευκαιρίες των αντιπάλων αλλά επίσης πολύ μεγάλο ρόλο έχουν και οι επιθετικοί που βάζουν τα γκολ, μαζί με τους οποίους τρέχουν και άλλοι τρεις για να τους βοηθήσουν.

Το icehockey είναι δημοφιλέστερο στις περιοχές της Βόρειας Αμερικής (κυρίως Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες) και Ευρώπη. Στην Αμερική η National Hockey League (NHL) δηλαδή η Εθνική Ομάδα Χόκευ, είναι το υψυλότερο επίπεδο στην κατηγορία των ανδρών καθώς και η πιο δημοφιλής. Φυσικό κι επόμενο είναι πως αφού μιλάμε για πάγο και πατινάζ, το icehockey παρακολουθείται με περισσότερη ευχαρίστηση τον χειμώνα ιδίως στον Καναδά. Επιπλέον το πρώτο οργανωμένο παιχνίδι χόκευ παίχτηκε στις 3 Μαρτίου το 1875 στο Μόντρεαλ.

Τέλος 162 από τα 177 μετάλλια δόθηκαν στους πρωταθλητές του χόκευ επί πάγου (icehockey), από επτά διαφορετικές εθνικότητες: Καναδά, Τσεχία, Φιλανδία, Ρωσία, Σλοβκία, Σουηδία και Ηνομένες Πολιτείες. Από τα 66 μετάλια που απονεμήθηκαν στην κατηγορία των ανδρών μόνο τα 6 δεν πήγαν σε μια από αυτές τις χώρες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1920.

metalio

Σχολιάστε

Top