ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ

im

Αν σας πιάνει η ψυχή σας όταν κοιτάτε τα ζώα σε μικροσκοπικά κλουβιά στα πάρκα, τότε με τη συγκεκριμένη είδηση θα εξοργιστείτε. Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό σκάνδαλο που ανακάλυψε το CNN και αφορά μια απάνθρωπη μόδα που κυκλοφορεί στην Κίνα.

Ζωντανές χελώνες, ψάρια, σαύρες και άλλα αμφίβια, εγκλωβισμένα σε πολύ μικρές πλαστικές σακούλες πωλούνται ως διακοσμητικά μπρελόκ. Οι πωλητές ισχυρίζονται ότι το σακουλάκι περιέχει κρυστάλλους οξυγόνου και θρεπτικές ουσίες σχεδιασμένες για να κρατήσουν τα ζώα ζωντανά, αλλά στην πραγματικότητα τα περισσότερα πεθαίνουν σε μια μέρα ή λιγότερο εξαιτίας της στέρησης οξυγόνου και τροφής.

Επίσης για όσους φιλόζωους θέλουν να κρατήσουν τα ζωάκια ως κατοικίδια ανοίγοντας το σακουλάκι, οι αρμόδιες οργανώσεις ενημερώνουν ότι είναι αρκετά επικίνδυνο για την υγεία τους, αφού τα ζώα αυτά είναι πιθανόν να μεταφέρουν το βακτήριο της σαλμονέλας.

Μια παγκόσμια αίτηση για να σταματήσει η πώληση αυτών των ζώων – μπρελόκ είναι ήδη σε εξέλιξη και έχει συγκεντρώσει πάνω από 143.000 υπογραφές.

Σχολιάστε

Top