ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ

10

   Στα πλαίσια του μαθήματος της κοινωνιολογίας παρακολουθήσαμε την ταινία με τίτλο ‘’Pay it forward‘’. Η υπόθεση της ταινίας αυτής αφορά τη ζωή του Τρέβορ, ενός μικρού επαναστάτη που από μια σχολική εργασία θέλησε να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Ο μικρός αντιμετώπιζε καθημερινά οικογενειακά προβλήματα, καθώς ο πατέρας του συμπεριφερόταν βίαια στη μητέρα του Τρέβορ, με αποτέλεσμα οι γονείς του να χωρίσουν και η μητέρα του να εθιστεί στο αλκοόλ.

Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς ο δάσκαλος  ανέθεσε στους μαθητές να γράψουν μία εργασία με θέμα : ‘’πώς θα γίνει ο κόσμος καλύτερος’’.  Ο μικρός Τρέβορ ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα και θέλησε να κάνει πράξη την εργασία. Σκέφτηκε ότι αν προσπαθούσε να πλησιάσει τρία άτομα με σκοπό να τους κάνει καλύτερους και στη συνέχεια και τα άλλα τρία άτομα έκαναν το ίδιο, τότε θα κατάφερνε να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Στην ταινία παρουσιάζονται διαφορετικές προσωπικότητες τις οποίες προσέλκυσε ο μικρός, όπως ένας άστεγος ναρκομανής, τον οποίο ήθελε να φιλοξενήσει στο σπίτι του, ένας συμμαθητής του, που του φέρονταν βίαια κάποια παιδιά του σχολείου, και η μητέρα του, που είχε εθιστεί στο αλκοόλ. Ο δάσκαλός του, ο οποίος, όπως και ο μικρός, είχε βιώσει ενδοοικογενειακή βία στα παιδικά του χρόνια, ήρθε πιο κοντά με τον Τρέβορ και την μητέρα του, μετά από την ανησυχία της μητέρας για την περίεργη συμπεριφορά του παιδιού της, εξαιτίας της εργασίας που τους ανέθεσε. Τελικά, αυτή η ενέργεια έγινε γνωστή σε όλη τη χώρα και υπέπεσε στην αντίληψη ενός δημοσιογράφου, ο οποίος ζήτησε και πήρε συνέντευξη από τον ίδιο τον Τρέβορ. Δυστυχώς, όμως, μετά το τέλος της συνέντευξης ο μικρός πήγε να υπερασπισθεί τον φίλο του, επειδή κάποιοι μεγαλύτεροι μαθητές τον χτυπούσαν.  Το αποτέλεσμα ήταν να τον μαχαιρώσουν και ο μικρός Τρέβορ να χάσει τη ζωή του!

Η ταινία είναι επίκαιρη και, ιδιαιτέρως, συγκινητική, καθώς ο μικρός Τρέβορ έδωσε την ζωή του για να κάνει πραγματικότητα το θέμα της εργασίας που ανέλαβε και κατάφερε, όντως, να αλλάξει τον κόσμο.

Σχολιάστε

Top