ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

13

Τι χρειαζόμαστε:

  • 260 γρ. πορτοκάλι πούλμπα (βλέπε εκτέλεση)
  • 250.γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 1 κ.γ. μαχλέπι

Πώς το κάνουμε:

  1.  Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα.
  2. Τα κόβουμε σε κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
  3. Ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο.
  4. Κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
  5.  Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μίγμα.
  6.  Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο.
  7.  Τοποθετούμε το μίγμα σ’ ένα τσέρκι υψηλό διαμέτρου 26 εκ.
  8. Δε ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μία ώρα. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο ακόμα.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διακοσμούμε  με βάση τη φαντασία μας. Εγώ έδεσα περιμετρικά μια όμορφη κορδέλα και από πάνω έβαλα ένα μεταλλικό γούρι! Είναι πραγματικά η νοστιμότερη βασιλόπιτα που έφτιαξα ποτέ!

https://www.sintagespareas.gr/sintages/basilopita-parliarou-me-portokali-2010.html

Σχολιάστε

Top