Χριστούγεννα μια γιορτή αγάπης

Χριστούγεννα μια γιορτή αγάπης

 

 

Ιδρύματα κατάθεσης ψυχής !

Χριστούγεννα μια γιορτή αγάπης . Όλοι μας έχουμε συνδυάσει τη γιορτή αυτή με ανταλλαγή δώρων, σπιτικές λιχουδιές, ελεύθερο χρόνο και γενικά πολύ όμορφες αναμνήσεις. Αλλά υπάρχουν κάποιοι γύρω μας όχι τόσο τυχεροί για τους οποίους τα Χριστούγεννα δεν έχουν καμία διαφορά από την καθημερινότητα τους και που δεν ζουν τόσο  ιδανικά. Για αυτούς τους ανθρώπους τους κατατρεγμένους από τη μοίρα έχουν δημιουργηθεί οι οργανώσεις, οι οποίες θα αναφερθούν στο άρθρο και που είναι σημαντικό να αναφέρονται όχι μόνο τις άγιες αυτές μέρες αλλά και όλο το χρόνο μιας και το έργο τους είναι σπουδαίο.

Το χαμόγελο του παιδιού το οποίο δημιουργήθηκε από τον μικρό Ανδρέα το 1995 μετά από μια εκπομπή που είχαν παρακολουθήσει χιλιάδες άνθρωποι. Ο μικρός πηγαίνοντας στην εκπομπή δεν μίλησε για το δικό του πρόβλημα και  για την αρρώστια από την οποία έπασχε αλλά εξέφρασε την επιθυμία του για τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα απαλύνει το πόνο των παιδιών και αυτός ο σύλλογος είπε πως θα λέγεται χαμόγελο του παιδιού. Παρόλο που ο μικρός Αντρέας έχασε τη μάχη με το καρκίνο λίγες βδομάδες μετά την εκπομπή η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε. Η  οργάνωση από τότε έχει χαρίσει το χαμόγελο σε χιλιάδες παιδιά.

Η κιβωτός του κόσμου δημιουργήθηκε από τον πάτερ Αντώνιο Παπανικολάου το 1998 στον Άγιο Γεώργιου του Κολωνού που είναι μια περιοχή με υψηλή εγκληματικότητα. Η οργάνωση ιδρύθηκε με σκοπό να βγάλει όσα περισσότερα παιδία μπορούσε από τη φτώχεια και τις αντίξοες συνθήκες .

Τα παιδικά χωριά sos  ιδρύθηκαν από την Κλώντια  Κατσαρά που ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να δημιουργήσει ένα χωριό sos στη χώρα μας με πείσμα και υπομονή τα κατάφερε και στα τέλη  του 1975 το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός είναι γεγονός .

Το  έργο των οργανώσεων αυτών είναι σπουδαίο αλλά τώρα με την οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας είναι δύσκολο να συντηρηθούν και πολλά από αυτά κινδυνεύουν να κλείσουν αφήνοντας εκτεθειμένα πολλά παιδιά .  Γι’ αυτό με την ευκαιρία των γιορτών πρέπει όλοι να κάνουμε την καλή μας πράξη και να βοηθήσουμε αυτές τις οργανώσεις να συνεχίσουν το έργο τους !

 

Σχολιάστε

Top