Η προσφορά των βιβλίων στον άνθρωπο.

books

Ένας ανεκτίμητος θησαυρός είναι τα βιβλία. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαίο οι άνθρωποι και κυρίως οι νέοι να στραφούν πάλι σε αυτά. Ο λόγος είναι γιατί έχουν περιοριστεί στο διαδίκτυο και αυτό έχει σαν συνέπεια να έχουν περιορίσει τη φαντασία τους αισθητά .

Ένα καλό βιβλίο μπορεί να σε συντροφεύσει ,να σε ταξιδέψει ,να σε βγάλει από τη μονοτονία της καθημερινότητας και να σε οδηγήσει σε άλλους κόσμους. Επίσης μπορεί να σε προβληματίσει και να σε διδάξει διάφορα πράγματα. Είναι ένα παράθυρο που όταν αποφασίσει κανείς να το ανοίξει σε οδηγεί σε άγνωστα μέρη και καταστάσεις. Ακόμη το διάβασμά του απαιτεί από τον αναγνώστη αμέριστη και  απρόσκοπτη προσοχή.

Παράλληλα, η ενασχόληση με τα βιβλία έχει σαν αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου των ανθρώπων, που τόσο φτωχό έχει γίνει στις μέρες μας.

Έτσι λοιπόν ας μην διστάζουμε καθώς η επίσκεψη σε ένα καλό βιβλιοπωλείο ή σε μια έκθεση μπορεί να μας βοηθήσει στη σωστή επιλογή βιβλίου. Άλλωστε υπάρχουν αμέτρητα βιβλία για όλα τα γούστα. Ας  κάνουμε λοιπόν μια προσπάθεια να γεμίσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας και σίγουρα δεν θα βγούμε χαμένοι!!!

//

Σχολιάστε

Top