Εθελοντισμός και αγάπη για τον πλησίον.

εθελοντισμός εικονα

 Η έννοια του εθελοντισμού βασίζεται στην ιδέα της ανθρώπινης αλληλοβοήθειας, σύμφωνα με την οποία ο καθένας μας προσφέρει τον εαυτό του, αλλά και όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία του πάσχοντα συνανθρώπου του χωρίς να ζητάει αμοιβή. Οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιές μέσα στην ιστορία και τη διαχρονική εξέλιξη της κοινωνίας.

     Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει αν δεν το επιθυμεί, είναι ελεύθερη βούληση του καθενός για το αν θέλει να δράσει στην βοήθεια του εθελοντισμού ή να παραμείνει απ” έξω. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των νέων ομάδων εθελοντισμού και αυτό δυστυχώς μας δείχνει ότι το κράτος δεν κάνει σωστά την δουλειά του, με αποτέλεσμα πολλοί  άνθρωποι να υποφέρουν και να έχουν την ανάγκη μας για τα πιο βασικά.

Επίσης όμως την ίδια στιγμή μας δείχνει άτι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που παρ’ όλες τις δυσκολίες που περνάνε συνεχίζουν να νοιάζονται για τον πλησίον τους και να προσπαθούν γι’ αυτόν με σκοπό να καταφέρουν να του δώσουν μια απλή αλλά όμορφη και με νόημα ζωή.

   Μία από αυτές τις νέες ομάδες εθελοντισμού, όπως ανέφερα και πιο πάνω είναι αυτή του Λυκείου Μεθώνης,  η οποία με την βοήθεια και την όρεξη τόσο των καθηγητών όσο και των μαθητών έχει καταφέρει να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους μαζεύοντας πολλά τρόφιμα και χρήματα. Στόχος αυτής της εθελοντικής ομάδας είναι τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων και η ελπίδα ότι αν είμαστε όλοι ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να φτάσουμε στην απόλυτη ευτυχία.

  Μην ξεχνάτε ποτέ τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, γιατί κι αυτοί κάποτε ήταν σαν εμάς.. είχαν ό,τι χρειάζονταν.  Κανείς μας δεν ειδοποιείται πριν τον χτυπήσει κάποια αρρώστια ή πόσο μάλλον η οικονομική κρίση. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι εμείς ίσως κάποια ήμερα βρεθούμε στην θέση τους. Γι’ αυτό επειδή μπορεί να χρειαστούμε την βοήθεια των άλλων ανθρώπων, ας βοηθάμε όλοι μαζί όσο μπορούμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη…και να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά!

 

Σχολιάστε

Top