Βιβλιοπαρουσιάσεις μέρος 1ο

Βιβλιοπαρουσιάσεις

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σου αρέσει το διάβασμα ή  δε ξέρεις πώς να περάσεις το χρόνο σου;

Εμείς θα σε βοηθήσουμε! Σε αυτή τη σελίδα θα σου προτείνουμε διάφορα βιβλία που πιστεύουμε πως θα σου αρέσουν. Πάντα υπάρχει το κατάλληλο βιβλίο για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις!!!

Αν χρειάζεσαι τη βοήθειά μας, στείλε μας μήνυμα και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε όλες σου τις απορίες. Εμείς μπορούμε να σου προτείνουμε το βιβλίο που σου ταιριάζει! Εμείς είμαστε εδώ για εσένα!!! Ο κόσμος του βιβλίου είναι μαγικός και αξίζει  να τον εξερευνήσεις!

Για αρχή ετοιμάσαμε μερικές βιβλιοπαρουσιάσεις που έκαναν μαθητές  της Στ’ τάξης του σχολείου μας

1.1   ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ

συγγραφέας: Σοφία Παράσχου

εκδόσεις: Ψυχογιός

 Εξώφυλλα Βιβλίων

Πρόκειται για  ένα βιβλίο της Σοφίας Παράσχου με παραμυθένια φαντασία. Αφηγείται το πώς η κακοί ήρωες των παραμυθιών θέλησαν να γίνουν καλοί διοργανώνοντας ένα συνέδριο στην Παραμυθοχώρα, στο οποίο κάλεσαν και τους ίδιους τους συγγραφείς των παραμυθιών.

Συνιστώ να διαβαστεί από παιδιά που η φαντασία τους μπορεί να ταξιδέψει πολύ μακριά.

 

Ειρήνη Μαριεττάκη

 

1.2   Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ

συγγραφέας:  Άλκη Ζέη

εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

vivlio2

Είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο που μιλάει για ένα κορίτσι, την Κωνσταντίνα, η οποία ζούσε στην  Αθήνα και έπρεπε να μετακομίσει στην Γερμανία με την οικογένεια της. Όμως αργότερα αναγκάστηκε λόγω βρογχικών προβλημάτων να ξαναγυρίσει στην Ελλάδα, στην Αθήνα και να ζήσει με την γιαγιά της, που τόσο αντιπαθούσε. Ξαφνικά χωρίς να το καταλάβει έμπλεξε με τα ναρκωτικά. Τι έγινε στο τέλος; Η  Κωνσταντίνα γύρισε τελικά στη Γερμανία;

Αυτό θα το μάθετε αν διαβάσετε το βιβλίο.

Θα πρότεινα αυτό το βιβλίο σε παιδιά άνω των 12 ετών πρώτον εξαιτίας του θέματός του και  είναι κατά δεύτερον γιατί είναι αρκετά μεγάλο σε όγκο, γεμάτο περιπέτεια , μυστήριο και πολλές ανατροπές.

Ασημίνα Προβατοπούλου

1.3   ΤΟ ΨΕΜΑ

συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή

εκδόσεις:  ΠΑΤΑΚΗ

vivlio3

 

Η Χριστίνα αρχικά ζούσε στην Θεσσαλονίκη. Εκεί περνούσε πολύ όμορφα. Είχε τον πατέρα της, τη μητέρα της, το σχολείο της, τους φίλους της.. Πήγαινε βόλτες και περνούσε εξαιρετικά. Ώσπου μια μέρα… ο πατέρας της πήγε στη Γερμανία και τις εγκατέλειψε .Η μητέρα της αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι τους και να μετακομίσουν στην Αθήνα. Εκεί θα δούλευε ως θυρωρός σε μια πολυκατοικία. Δε θα έχουν, βέβαια, μια πολυτελή ζωή όπως πριν. Αλλά… δε μπορούσε να κάνει τίποτα ! Στο νέο της σχολείο αναγκαζόταν να λέει πολλά ψέματα, όπως ότι ο πατέρας της  ήταν στη Γερμανία για μια δουλειά, μιας και ήταν επιχειρηματίας. Το ένα ψέμα έγινε δύο, τα δύο τρία, και τα τρία… πού να βρεις άκρη μετά; Τέλος πάντων !

Σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το βιβλίο, διότι ο τρόπος που η συγγραφέας έχει συνδέσει τις καταστάσεις μεταξύ τους είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων ως και … μαγευτικός!!!

Φωτεινή Μάγου

 1.4      ΣΟΦΙΑ

συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή

εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

 vivlio4

Το βιβλίο αυτό μιλάει για ένα φτωχό κοριτσάκι που λέγεται Σοφία. Μια οικογένεια με τρία άλλα κοριτσάκια την πήρε ως «δουλάκι» για να τους βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Με το πέρασμα του χρόνου τα μέλη αυτής της οικογένειας την αγάπησαν πολύ και οι γονείς την ένοιωθαν σαν παιδί τους. Όταν η πραγματική μητέρα της Σοφίας τη ζήτησε πίσω, επειδή βρήκε χρήματα, όλη η οικογένεια δεν ήθελε να την αποχωριστεί.

Το βιβλίο αυτό μου άρεσε γιατί είναι πολύ όμορφα γραμμένο και πάρα πολύ συγκινητικό. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλα τα παιδιά της ηλικίας μου.

 

 

Σχολιάστε

Top