Αδέσποτα Ζώα

Τα αδέσποτα ζώα είναι κάποια ζώα (σκυλιά , γάτες), που είναι παρατημένα από τα αφεντικά τους. Αυτά τα ζώα περιπλανιούνται στους δρόμους, όπου κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, τις αρρώστιες και από τα αυτοκίνητα που τα χτυπάνε. Δεν κινδυνεύουν μόνο τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι από τα δαγκώματά τους.

 42

Τα αδέσποτα ζώα δημιουργούνται, όταν οι άνθρωποι τα παρατάνε στους δρόμους, επειδή τα βαριούνται ή όταν εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες των ζώων τα μικρά τους, γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.
Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα των αδέσποτων, δεν έχουμε παρά να λύσουμε το παρακάτω πρόβλημα:
«Η μέση σκύλα έχει δύο γέννες το χρόνο και γεννάει 6 σκυλάκια περίπου την κάθε φορά, δηλαδή γεννάει 12 σκυλάκια το χρόνο. Υπόθεσε ότι από την κάθε γέννα βγαίνουν τρία θηλυκά και τρία αρσενικά.» Ο αριθμός των σκυλιών που θα γεννηθούν σε δύο χρόνια από μια μόνο από μια σκυλίτσα είναι: 7 + 24 + 96 + 384 = 511.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων με το να μην τα παρατάμε στους δρόμους, όταν γεννάνε μικρά, να τα δίνουμε σε κάποιο συγγενή ή φίλο, όταν παίρνουμε ένα ζώο, να είμαστε σίγουροι ότι θα το κρατήσουμε μέχρι το θάνατό του. Οι δήμοι θα πρέπει να τα μαζεύουν και να τα βάζουν σε καταφύγια ζώων.

41

Ένας άλλος τρόπος, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, είναι η στείρωση.

                                                                                      Αλέξανδρος Χατζηπέτρου

Σχολιάστε

Top