Ήρθε η Άνοιξη και στη Ροδιακή Έπαυλη

Στην Ροδιακή Έπαυλη η Φύση είναι τόσο όμορφη! Τα δέντρα έχουν γεμίσει λουλούδια και μερικά από αυτά μοσχοβολούν. Το γρασίδι, καταπράσινο, έχει φουντώσει κι έχει στολίσει κάθε γωνιά του κήπου.

51

  Όμως, η εγκατάλειψη κυριαρχεί παντού. Κάθε φορά που έρχομαι, φεύγω όλο και πιο λυπημένος. Δίπλα μου αυτή τη στιγμή  είναι το θερμοκήπιο, που θα μπορούσε να είναι γεμάτο πανέμορφα λουλούδια. Αλλά… τα τζάμια του είναι σπασμένα και μέσα δεν υπάρχει τίποτα παρά μια γάτα που χουζουρεύει αμέριμνη πάνω στο μαρμάρινο πάγκο.

 52

 Εγώ προσωπικά,  όταν έρχομαι εδώ νιώθω συναισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης. Μου αρέσει εδώ και χαίρομαι που ερχόμαστε καμιά φορά περίπατο με το σχολείο μου. Ο κήπος της Ροδιακής Έπαυλης θα μπορούσε να είναι μια όαση δροσιάς και χαλάρωσης στο κέντρο της πόλης, αλλά εξ αιτίας της παραμέλησης και της εγκατάλειψης σχεδόν κανένας δεν έρχεται εδώ για να χαρεί τη φύση και να ξεκουραστεί.

 53

 Σημαντικό πρόβλημα, απ’ ότι έχω ακούσει, είναι πως η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει τη Ροδιακή Έπαυλη και να τη μετατρέψει σε μία βίλα. Στη δημοπρασία έχουν πάρει μέρος Γερμανοί, Άγγλοι, Ισπανοί, Ιταλοί και Έλληνες. Εύχομαι να μη γίνει αυτό και η Ροδιακή Έπαυλη να ανακαινιστεί και να αποτελέσει ένα τόπο χαράς και δημιουργίας που θα μπορούν να χαίρονται όλοι οι Ροδίτες και οι ξένοι επισκέπτες του νησιού μας.

54

Γράφει ο Ιπποκράτης Σοφός

Σχολιάστε

Top