Το ρομποτάκι Έντισον

Φέτος το σχολείο απέκτησε το ρομποτάκι Έντισον.

Το Edison (https://meetedison.com/) είναι ένα lego-like ρομπότ σε μορφή αυτοκινήτου-παιχνιδιού. Έχει σχεδιαστεί, όχι μόνο ως ένα αυτόνομο ρομπότ, αλλά και ως ένα σύστημα ρομποτικής που είναι εύκολα επεκτάσιμο χρησιμοποιώντας LEGO®  τουβλάκια.2023-02-10_20-23

Είναι προϊόν της αυστραλιανής Εταιρείας Microbric, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη ρομποτικών συστημάτων. Ο Brenton O’Brien, δημιουργός του Edison και ιδρυτής της εταιρείας Microbric, υποστηρίζει ότι ανέπτυξε το Edison ως ένα προσιτό εργαλείο διδασκαλίας ρομποτικής για τα σχολεία. Είναι ανθεκτικό και εύκολο στη χρήση του.

2023-02-13_22-14

Διαθέτει αισθητήρες υπερύθρων που του επιτρέπουν να αποφεύγει εμπόδια και να ακολουθεί μια μαύρη γραμμή, να αντιλαμβάνεται ήχους και την ένταση του φωτός. Ο προγραμματισμός του γίνεται σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα μέσα από το γραφικό περιβάλλον των προγραμμάτων:  EdWare, Edblocks, Edscratch και EdPython. Επίσης προγραμματίζεται  με χρήση Γραμμωτών Κωδικών (Barcodes).

Οι μαθητές του σχολείου μας είναι ενθουσιασμένοι με τον Έντισον, μαθαίνουν να τον προγραμματίζουν και να παίζουν μαζί του.

Βίντεο: Γνωριμία με τον Έντισον

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης