Παράξενα ζώα της θάλασσας

zoa_thalassas_2Το σκουλήκι-έλατο

Οι επιστήμονες το ονόμασαν έτσι γιατί μοιάζει με πλαστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τρέφεται με πλαγκτόν ενώ τα «κλαδιά» του είναι ουσιαστικά  το σημείο από το οποίο αναπνέει.

 

Το καλαμάρι βαμπίρ

Ζει στον Ειρηνικό Ωκεανό, στον Κόλπο του Μόντερεϊ, στην Καλιφόρνια της Αμερικής. Το όνομά του προέρχεται από τη σκοτεινή και σκουροκόκκινη όψη του και όχι από κάποια περίεργη διατροφική συνήθεια.

 

zoa_thalassas_4Θαλάσσιες τσουκνίδες

Αυτά τα πανέμορφα ζώα είναι τόσο εντυπωσιακά που συχνά τα αιχμαλωτίζουν και τα χρησιμοποιούν στα ενυδρεία. Όπως οι περισσότερες μέδουσες, έτσι και αυτές έχουν κεντρί αλλά δεν τσιμπάνε τους ανθρώπους.

 

Κροσότα

Η συγκεκριμένη μέδουσα είναι αρκετά εντυπωσιακή, κυρίως λόγω του χρώματός της, αλλά αρκετά δυσεύρετη. Ζει στα παγωμένα νερά του Ανταρκτικού Καναδά.

 

Θαλάσσιος άγγελος

Αυτή η πρωτότυπη ονομασία σχετίζεται προφανώς με την εμφάνιση του συγκεκριμένου πανέμορφου πλάσματος. Το ασυνήθιστο αυτό είδος σαλιγκαριού ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής, στο Νότιο Πόλο.

 

zoa_thalassas_7Κίβα, ο βασιλιάς των αρθρόποδων

Αυτός ο παράξενος τριχωτός κάβουρας είναι πολύ σπάνιος. Συναντάται στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα νερά της μυστηριώδους Νήσου του Πάσχα,  ένα από τα νησιά της Πολυνησίας.

 

Συντάκτρια: Εύη

Πηγή: https://perierga.gr/2012/07/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CF%8E%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82/

Σχολιάστε

Top