Παράξενα ζώα της στεριάς!

5ΟΚΑΠΗ

Η Οκάπη είναι ένα πολύ παράξενο ζώο που ανήκει στην οικογένεια των Καμηλοπαρδάλεων. Το μήκος της είναι 1,90 έως 2,50 μέτρα και το βάρος της είναι 200 έως 350 κιλά. Τρώει μανιτάρια ,χόρτα, φρούτα και πολλά φυτά. Βρίσκεται στην Αφρική και στη Δημοκρατία του Κονγκό.

 

4ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΜΑΓΚΑΛΙΤΣΑ

Το γουρούνι Μαγκαλίτσα μοιάζει πολύ με πρόβατο και φέρεται σαν ένα ήμερο κατοικίδιο ζώο. Βρίσκεται στην Ουγγαρία και μπορούμε να  το συναντήσουμε και στις φάρμες της Βόρειας Ευρώπης. Εκτρέφεται για το κρέας και το μαλλί του.

 

 

ΜΕΤΑΞΩΤΗ ΚΟΤΑ

Η Μεταξωτή κότα είναι ένα πολύ εντυπωσιακό και εκθαμβωτικό ζώο. Βρίσκεται στην Ινδία και στην Κίνα. Το βάρος της είναι 1  – 2 κιλά και μπορεί να παράγει έως και 60 αυγά το χρόνο. Οι άνθρωποι την χρησιμοποιούν για το κρέας της. Το μέγεθός της μπορεί να φτάσει τα 15-16 εκατοστά.

 

 2ΑΙ – ΑΙ

Το Άι-Άι είναι ένα πάρα πολύ παράξενο και τρομακτικό θα έλεγα ζώο. Βρίσκεται στην Μαδαγασκάρη, είναι 2,5 κιλά και 30 εκατοστά. Τρώει προνύμφες, καρπούς, φυτά και νέκταρ.

 

 1ΧΕΛΩΝΑ ΜΑΤΑΜΑΤΑ

Η χελώνα Μάτα-Μάτα είναι ένα πολύ περίεργο ζώο. ΄Εχει βάρος 12 κιλά και τρώει ψάρια. Βρίσκεται στον Αμαζόνιο της Νότιας Αμερικής. Έχει μυτερά δόντια και λαιμό σαν του φιδιού.

Συντάκτρια: Μαρία

 

Σχολιάστε

Top