Υλικά
- 210γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 145γρ βούτυρο λιωμένο και κρυωμένο
- 100γρ λευκή ζάχαρη
- 50γρ μαύρη ζάχαρη
- 30γρ. Μέλι
- 2 κουτ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 225γρ. Κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C
2. Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μπολ
3. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, τις ζάχαρες, το μέλι, τον κρόκο, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το μπολ με το αλεύρι και στο τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
4. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε επάνω στο ταψί (πάνω από τη λαδόκολλα).
5. Τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.
6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για πέντε λεπτά.