Μια ξεχωριστή εμπειρία …

οικονόμος

  Οι περισσότεροι μαθητές ακούγοντας τη λέξη σχολείο σκέφτονται μαθηματα.. βαρεμάρα ή και αγχος. Παρόλα αυτά, σε ενα σχολείο κάνουμε περισσοτερα πράγματα πέραν του διαβάσματος, που αργότερα, στο μέλλον, ίσως μας λειίψουν. Κοινωνικοποιούμαστε, αθλούμαστε, διαπλάθουμε χαρακτήρα, μαθαίνουμε καλλιτεχνικα ( έστω και πάνω στο θρανίο – βιβλίο), κάνουμε αστεία με τους φίλους μας, μαθαινουμε καινούρια πραγματα, ετοιμαζόμαστε για το μέλλον, κάνουμε εκδηλώσεις, γιορτες, χορωδίες κτλ.
Μια τέτοια ξεχωριστή εμπειρία ήταν αυτή που κάναμε φέτος στο σχολείο. Με τη βοήθεια κάποιων καθηγητών μας δηλώσαμε συμμετοχη σε έναν διαγωνισμό ταινίας μiκρού μήκους. Έπρεπε να ασχοληθούμε  επανάσταση με ένα απο τα παρακάτω  σημαντικά πρόσωπα της επανάστασης του ΄21 :
α. Κωνσταντίνο Κανάρη
β. Ιωάννη Καποδίστρια
γ. Ευανθία Καΐρη
δ. π. Κωνσταντίνο Οικονόμο ο εξ Οικονόμων

  Η προσωπικότητα που μας κίνησε την περίεργεια, ήταν του  π. Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων. Πρωταγωνιστήσαμε  τέσερεις, αλλά συνέβαλε ουσιαστικά ολόκληρη ητάξη.

  Τι κέρδισα; Είδα  και την άλλη πλευρά του νομίσματος, αυτήν που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν: η επανάσταση δεν έγινε μόνο από τους πολύ γνωστούς ήρωες του 21, αυτούς που όλοι διαβάζουμε στην ιστορία και τους ακούμε καθημερινά. Έγινε και από ανθρώπους  όπως ο Κωνσταντίνος Οικονόμος εξ Οικονόμων οι οποίοι συνέβαλαν στην επανάσταση αλλά παραμένουν άγνωστοι στους περισσότερους.Κατανόησα και διέκρινα τις διαστάσεις της ιστορικής περιόδου, συνειδητοποίησα τους παράγοντες διατήρησης της ταυτότητας των Ελλήνων, συνεργάστηκα με παιδιά και καθηγητές , γνώρισα καινούριους ηρωες του ’21, ανέπτυξα κάποιες δεξιότητές μου και διατύπωσα σφαιρική αποψη για την Επανάσταση της χώρας μου και όλους του πολέμους που συμβαινουν.
Και πώς ; Διασκεδάζοντας, χάνοντας ώρες του μαθήματος και συμβάλλοντας  στην εκπροσώπηση του σχολείου μου.!
Η χαρά μου για τη συμμετοχή μου ; Απερίγραπτη! Μα  ακόμα μεγαλύτερη  η ικανοποιήση μου για  το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας. Και θα χαρώ ακόμα περισσότερο, εάν μέσω αυτού του βίντεο παρακινήσουμε κι άλλους ανθρώπους να διαβάσουν κάτι παραπάνω  για αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν σημαντικά πράγματα, όπως να δώσουν όλη τους την περιουσια για την απελευθέρωση μιας και έχουν μία πολύ ενδιαφέρουσα ζωή!

Για να με καταλάβετε, πατήστε παρακάτω : η ταινία μας

Ραφαήλ Κουμαραμπής, Γ Γυμνασίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης