Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

ΥΛΙΚΑ:μπισκότα

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι βανιλέτα (μπορείς κι 1 κ. γλ βανίλια σε υγρή μορφή)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι baking powder
    αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου 1 κιλό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα αρκετά βαθύ μπολ ρίξε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το πορτοκάλι κι ανακάτεψε πολύ καλά. Στη συνέχεια κι ενώ συνεχίζεις το ανακάτεμα, πρόσθεσε τη βανιλέτα, το αλάτι και το baking.

Ξεκίνα να προσθέτεις το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το χέρι σου. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Στρώσε μια λαδόκολλα στο ταψί σου και χρησιμοποίησε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δεις τις άκρες να ροδίζουν. Μόλις τα μπισκότα είναι έτοιμα, άφησέ τα σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρισε αν θέλεις με πολύχρωμα τρουφάκια!

Ρένα Μουρουζίδου, Γ΄1

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης