Ο θρίαμβος της Ελλάδας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2004

uefa2004

Πριν από 16 χρόνια στις 4 Ιουλίου 2004 η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο. Τι συνέβη όμως τότε;

Ήταν η 12η διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της UEFA. Πήραν μέρος 16 εθνικές ομάδες. Μια από αυτές ήταν και η Ελληνική. Για κάποιους και η πιο αδύναμη!

filathlos_1Μετά από σκληρές προπονήσεις και πολλές θυσίες ήρθε η ανταμοιβή. Η χώρα μας κατάφερε να αποκλείσει την Ισπανία, την Ρωσία, την Γαλλία και την Τσεχία. Στις 12 Ιουνίου η Ελλάδα νίκησε την διοργανώτρια Πορτογαλία με τελικό σκορ 2-1.

Ξαναήρθε όμως αντιμέτωπη μαζί της στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Όλη η Ελλάδα είχε ξεσηκωθεί. Αγωνία αλλά και εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές ήταν τα συναισθήματα εκείνου του 90λεπτού. Όλοι περιμέναμε το πολυπόθητο γκολ που θα οδηγούσε την Ελλάδα στην κορυφή. Ώσπου ήρθε. Ένα κόρνερ εκτελεσμένο από τα δεξιά του γηπέδου στο 57 ήταν αρκετό για να καρφώσει ο Άγγελος Χαριστέας την μπάλα στα δίχτυα του Πορτογάλου τερματοφύλακα.

Περνούσαν τα λεπτά και η Ελλάδα ήταν μία αναπνοή από το τρόπαιο. Η λήξη του σημαντικότερου τελικού. ΝΑΙ η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια. Μετά από το τέλος του αγώνα όλοι οι Έλληνες πανηγύριζαν ενωμένοι.

Αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας. Η ιστορία έχει αποδείξει πως οι Έλληνες κάνουμε τα αδύνατα δυνατά όταν ενωθούμε σαν μια γροθιά.

 Χρήστος Κωσταντίνος Πύρτσιος, Γ΄2

Πηγές: Βικιπαίδεια, Εφημερίδα Φίλαθλος, Από τον μπαμπά μου (αυτόπτης μάρτυρας)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης