ΥΛΙΚΑ
125 γρ. άχνη ζάχαρη
125 ml Χυμό πορτοκάλι
125 ml ελαιόλαδο
125 ml σπορέλαιο
5 γρ. σόδα, μαγειρική
30 ml κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
30 γρ. μέλι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
Τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα
1/2 κιλό αλεύρι
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό.
Για το σιρόπι:
300 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μέλι
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
1 στικ κανέλας
Τα βράζουμε όλα εκτός από το μέλι για 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε και το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Στο τέλος βάζουμε και το σιμιγδάλι. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 170ο C για τριάντα λεπτά. Αφού ψηθούν τα σιροπιάζουμε ζεστά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και από πάνω βάζουμε μπολικό τριμμένο καρύδι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση. Καλές Γιορτές!
Άρτεμις Αρναούτογλου, Γ΄1