Μπορεί μια σαλάτα να γίνει πλήρες γεύμα; Και όμως μπορεί! Δηλαδή να περιέχει καλούς υδατάνθρακες, καλό λίπος και πρωτεΐνη. Επίσης να είναι πλούσια σε βιταμίνες. Σας δίνω την τέλεια συνταγή:
Μακαρονοσαλάτα
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό, ολικής αλέσεως
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 τριμμένα καρότα
- 2 αγγουράκια, κομμένα σε φετούλες
- 2 πιπεριές (κόκκινη και πράσινη), ψιλοκομμένες
- 3 κουτ.σούπας καλαμπόκι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση: Βράζω το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζω και αφήνω στην άκρη να κρώσει. Σε μεγάλο μπολ βάζω τα μακαρόνια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά και απολαμβάνω!
Θρεπτικά Συστατικά:
- ζυμαρικά ολικής αλέσεως: δίνουν πολύ ενέργεια και ο φλοιός τους είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
- Ντοματίνια: είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Ε και β-καροτένιο. Περιέχουν το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο.
- Καρότα: είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ισχυρό αντιοξειδωτικό
- Αγγουράκι: έχει λίγες θερμίδες και αρκετό νερό
- Πιπεριές: είναι πλούσιες σε βιταμίνη C (περισσότερη και από το πορτοκάλι) και βιταμίνη Α.
- Καλαμπόκι: είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.
Σοφία Παλάζη, Γ΄2 τάξη