Πώς η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει τον οργανισμό μας;

aktinovolia600_01_72799_5w1IN5

Η κύρια βιολογική επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι η άνοδος της θερμοκρασίας. Αυτό το φαινόμενο μάλιστα αξιοποιείται  στους φούρνους μικροκυμάτων και επιτρέπει να ζεσταίνουμε γρήγορα το φαγητό.

Ωστόσο τα επίπεδα στα οποία εκτίθεται ο άνθρωπος είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που μπορεί  να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας. Παρόλα αυτά  οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα επιδράσεων σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας ακόμα και κάτω από τα θεσμοθετημένα όρια, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης έκθεσης.

 

karabatea-mikrokimaton

Οι ανησυχίες γενικότερα των πολιτών και των επιστημόνων οδήγησαν σε πολυάριθμες μελέτες.

Ορισμένες από αυτές δείχνουν πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου, του δέρματος και του στήθους στις γυναίκες, λευχαιμία, στειρότητα, απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους, αϋπνία, κατάθλιψη, υπερκινητικότητα σε παιδιά, αρρυθμίες, κυκλοφοριακά προβλήματα, πρόωρο τοκετό, μείωση δυνατότητας συγκέντρωσης,  και άλλα.

 

images

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αρκετές μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των ασθενειών για τις οποίες που έχει ενοχοποιηθεί. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και τις έρευνες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον αυξημένο κίνδυνο, ωστόσο υπογραμμίζει πως απαιτείται επιπλέον έρευνα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Kαι τέλος ένα βίντεο πως επιδρά η ακτινοβολία στην υγεία μας..

 

 

 

Σχολιάστε

Top