Επίσκεψη στο κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης

Από το Νίκο , μαθητή της Στ΄τάξης

Οι μαθητές της Στ΄τάξης του 6ου και 2ου Δ.Σ. Αρτέμιδος στις 17 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποίησαν μια επίσκεψη στο κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον και βίωσαν μια καταπληκτική εμπειρία με θέμα την ελιά και τον καρπό της.

Το πανέμορφο ιστορικό αυτό  μέρος γεννήθηκε από το όραμα της  Βασίλισσας Αμαλίας (1854) για τη δημιουργία μιας πρότυπης αγροτικής εγκατάστασης στην οποία θα δοκιμάζονται καινούριες παραγωγικές μέθοδοι για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωπονίας. Στη μέση του κτήματος βρίσκεται ένας Πύργος ,που όπως μας είπαν είναι αντίγραφο από ένα άλλο πύργο που βρίσκεται στη Γερμανία, και το συντριβάνι της αγάπης που ονομάστηκε έτσι γιατί το άγαλμα στη μέση απεικονίζει το θεό Έρωτα το φτερωτό θεό της αγάπης.

Η περιήγησή μας άρχισε πηγαίνοντας στα άλογα και τα πόνυ του κτήματος ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια.

photocollage_2022112914342106

 

Στη συνέχεια τα παιδιά μετά την καθοδήγηση του ξεναγού για να μην προκαλέσουν ζημιές μεταμορφώθηκαν σε μικρούς ελαιουργούς  και γνώρισαν το ελαιόδεντρο, τον καρπό του και την παραδοσιακή μυλόπετρα.  Στο τέλος ακολούθησε θεατρικό δρώμενο με το μύθο του Ποσειδώνα και της Αθηνάς για την προέλευση της ελιάς.

Η εμπειρία αυτή έμεινε σε όλους αξέχαστη. Είναι μια περιήγηση  ιδανική για μικρούς και για μεγάλους και προτείνω σε όλους να το επισκεφτούν!

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Επίσκεψη στο κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης"

Σχολιάστε

Top