Καλώς ορίσατε στο διαδικτυακό μαθητικό περιοδικό του Γυμνασίου Ραφήνας!

 

Το μήνυμα των συντακτών:
τελικό εξώφυλλορ

Αγαπητοί αναγνώστες!

Θα αναρωτιέστε γιατί αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μία διαδικτυακή εφημερίδα; Υπάρχουν άλλωστε πολλά άλλα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει στις μέρες μας κρατώντας τον υπολογιστή ή το κινητό του, όπως να σερφάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να παίξει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, να δει μία ταινία….

Προβληματιστήκαμε λοιπόν πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο δημιουργικά το διαδίκτυο από τα συνηθισμένα και έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή τη πρωτότυπη δραστηριότητα, για άτομα της ηλικίας μας (και όχι μόνο…!), δηλαδή την σύνταξη μίας διαδικτυακής σχολικής εφημερίδας.

Η αφορμή γι αυτό μας το εγχείρημα δόθηκε από την ανάγκη να πληροφορήσουμε για τα προγράμματα Erasmus που συμμετέχει το σχολείο μας, να μοιραστούμε τις συναρπαστικές μας εμπειρίες, να ταξιδέψουμε τον αναγνώστη μέσα από τα δικά μας μάτια!  Σκεφθήκαμε ωστόσο, πως μέσα από ένα ηλεκτρονικό περιοδικό μπορούμε να ενισχύσουμε  και το ρόλο μας ως ενεργοί πολίτες και να μιλήσουμε για θέματα κοινωνικά και περιβαλλοντικά, να βελτιώσουμε το γραπτό μας λόγο και να αναπτύξουμε κριτική σκέψη.

Μέσα από τον ιστότοπο αυτό, επιθυμούμε να  προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στην διάσωση της παράδοσης, της τοπικής μας ιστορίας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Σκοπός μας είναι να  διατυπώνουμε τις απόψεις μας, να περιγράφουμε γεγονότα και καταστάσεις από τη δική μας οπτική γωνία, να επικοινωνήσουμε με τους συμμαθητές, τους καθηγητές μας αλλά και τον κόσμο έξω από το σχολείο μας, εμπλουτίζοντας σιγά σιγά την θεματολογία μας και την συντακτική μας ομάδα και ενισχύοντας την εξωστρέφεια του σχολείου μας στην κοινωνία. 

Ευχόμαστε να απολαύσετε το περιοδικό μας  και να το βρείτε ενδιαφέρον. 

Οι συντάκτες
Μηνόγιαννης Θοδωρής
και
Αγγελοπούλου Δανάη

 

 

 

 

2 σχόλια στο Καλώς ορίσατε στο διαδικτυακό μαθητικό περιοδικό του Γυμνασίου Ραφήνας!

  1. Μπράβο σας, παιδιά!!! Εξαιρετική πρωτοβουλία, εύχομαι τα καλυτερα για τη συνέχεια!!!

  2. Ο/Η Καραντάσιου Βασιλική λέει:

    Μπράβο σας!

Σχολιάστε

Top