Oι κοινωνικές και ιστορικές αλλαγές μετά την εφεύρεση του χαρτιού.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 8

                         Oι κοινωνικές και ιστορικές αλλαγές μετά την εφεύρεση του χαρτιού.          

Γράφει η Ελένη Μανουδάκη

Το χαρτί έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων καθώς ήταν ένα εξαιρετικά χρήσιμο μέσων που βοήθησε στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

   Aρχικά,ήταν μια εφεύρεση του 105 μ.Χ από τους Κινέζους. Η κοινωνία,πριν την εφεύρεση του,είχε πρωτογονικά χαρακτήριστικα.Πρώτα απ’όλα,ευννοήθηκε η εξάπλωση των θρήσκειων καθώς η Αγία Γραφή ήταν το πρώτο έργο που γράφτηκε σε χαρτί. Με αυτόν τον τρόπο περισσότεροι άνθρωποι γνώρισαν τον Χριστιανισμό.Στην συνέχεια,αρκέτοι άνθρωποι κατάφεραν να μορφωθούν αφού μέσα από τα βιβλία έμαθαν γραφή και ανάγνωση. Άρα έτσι η εκπαίδευση ήταν μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στην κοινωνική ζωή.Άλλη μια χρήση που επηρέασε την κοινωνική ζωή,ήταν η ενήμερωση καθώς αργότερα άρχισε και η δημιουργία εφημερίδων με σκόπο την ενημέρωση των αναγνωστών.Επί προσθέτως,ένα άπο επίσης σημαντικά είναι και ότι αρκετές ιστορικές πηγές διασώστηκαν πάνω στο χαρτί με αποτέλεσμα να τις χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα.

Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες ήταν οι αλλαγές στην κοινωνία μετά την εφεύρεση του χαρτιού. Όπως είναι φυσικό υπήρξαν και αρκετά αρνητικά. Αυτά ήταν κυρίως περιβαντολλογικά. Με λίγα λόγια άρχισε το κόψιμο πολλών δέντρων και η αυξήση των αποριμμάτων.

Εν κατακλείδι το χαρτί ήταν μια εφεύρεση που έπαιξε και παίζει μεγάλο ρόλο στην κοινωνική ζωή μέχρι και σήμερα.

Πηγές:https://prezi.com/1msrlygadlvx/how-paper-changed-the-world/

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_paper

Σχολιάστε

Top