Traditional Somali Lahooh (Canjeero)

Υλικά

∙ 2 κούπες καλαμποκάλευρο ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις

∙ Μια πρέζα αλάτι

∙ Μια πρέζα ζάχαρη

∙ 1  και μισό κουταλάκι ξερή μαγιά

∙ 3 κούπες ζεστό νερό

 

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το χέρι μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Το αφήνουμε όλη τη νύχτα σε ένα ζεστό σημείο για να φουσκώσει. Το πρωί ζεσταίνουμε την μεταλλική κυκλική εστία (taawa) ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε την «τηγανίτα» μόνο από την μια πλευρά μέχρι να ροδίσει.

 

Agabka

2 kooboo galley ah ama bur ujeedo leh

qanjaruufo milix ah

qanjaruufo sonkor ah

Koob iyo badh Khamiir qallalan

3 koob oo biyο cadiyaa

 

 

Hirgelinta

Gacanta ku qas dhammaan maaddooyinka ilaa inta ay isku darku noqonayaan kareem. Habeenkii ku dhaaf meel diiran oo qandacaa. Subaxdii, kululee shooladda wareegga ah ee birta ah (daawee) ama digsiga aan dhegta lahayn oo ku faafi in yar oo ka mid ah isku dhafka wareegyada. Dubo » canjeelada» kaliya hal dhinac ilaa uu ka casaado dahabka ah.

 

Μαθητές του Α” Τμήματος Υποδοχής του σχολείου μας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού  κ. Χρύσας Πέικου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης