Υπάρχουν σήμερα νεράιδες ή ξωτικά;

    Οι νεράιδες και τα ξωτικά είναι μαγικά πλάσματα, βγαλμένα μέσα από μύθους και φαντασίες. Πολύ όμορφα στην όψη, καλλίγραμμα. Με διάφανα φτερά στην πλάτη. Ξέρουν από τραγούδι και χορό. Σε μαγεύουν με την πρώτη επαφή και θες να τα ακολουθείς και να βρίσκεσαι δίπλα τους, γιατί η αύρα τους είναι χαρούμενη και ελαφριά σαν δροσερό πρωινό αεράκι, γιατί το βλέμμα τους είναι καθαρό και το γέλιο τους γάργαρο. Το βήμα τους ανάλαφρο και γρήγορο πιο πολύ μοιάζει με χορό. Έζησαν, λέει, πολύ παλιά. Μια φορά κι έναν καιρό…

    Κι όμως αν κοιτάξεις προσεκτικά γύρω σου θα τα δεις. Ναι, αλήθεια, θα τα δεις!!!Έχουν βγάλει τα φτερά για να μην τα αναγνωρίζουν, αλλά το φωτεινό τους βλέμμα τα μαρτυρά!!! Προσπαθούν να κρυφτούν και να προστατευτούν, αλλά η αγάπη τους για τους ανθρώπους δεν τους αφήνει κι έτσι βγαίνουν μπροστά στο φως να τους βοηθήσουν, να τους καθοδηγήσουν στο σωστό μονοπάτι.

     Η ζωή έχει πολλά μονοπάτια και μερικές φορές μπορεί και να χαθείς, αλλά αυτά είναι εκεί και περιμένουν να σου δείξουν το δρόμο της αρετής. Αρκεί να το θες … αρκεί να ακούς. Τότε θα στα διδάξουν όλα και θα σε σπρώξουν ψηλά στο φως, στο φως της γνώσης.

    Έτσι είναι και η  κύρια Ντορεμί. Πετάει από τάξη σε τάξη, μοιράζει χαμόγελα γλυκά, αληθινά!! Μοιράζει αγάπη και ενδιαφέρον. Ρωτάει, νοιάζεται και μετά, όταν βεβαιωθεί ότι όλα είναι καλά, τότε θα σε ταξιδέψει. Πού; Παντού!!! Στην ποίηση, στη φιλοσοφία, στη γλώσσα, στην ιστορία… Από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη!! Δεν κάνει εξαιρέσεις στα ταξίδια της, κάθε ταξιδιώτης είναι καλοδεχούμενος, αρκεί μόνο να το θέλει!!

    Αν έρθεις μαζί μας, να είσαι έτοιμος να προβληματιστείς, να συγκινηθείς, να γελάσεις, να ξεχαστείς και να γίνεις πάλι παιδί.

 

Λίτσα Γιαννάκη (μαθήτρια της Γ” Λυκείου)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης