Ποντιακή συνταγή

ΤΑΝΩΜΕΝΟΣ  ΤΣΟΡΒΑΣ(ΣΟΥΠΑ)

Εικόνα1

ΥΛΙΚΑ

Κορκότο  η  ρύζι  (1,5 κούπα ρύζι)

Πασκιτάν η γιαούρτι  στραγγιστό (μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό)

1 κρεμμύδι

Δυόσμο ξερό

½ βούτυρο

1 κουτάλι  γλυκού αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε  το ρύζι  στην κατσαρόλα, μέσα  σε ένα μικρό  λεκανάκι, βάζουμε το γιαούρτι .Έπειτα  παίρνουμε  λίγο-λίγο το ζουμί (από το ρύζι) και το ρίχνουμε στο γιαούρτι  σιγά-σιγά για να μην κόψει .Μόλις  διαλυθεί ,το ενώνουμε ανακατεύοντας  για να γίνει  ένα με το ρύζι.

Μετά ,σε ένα τηγάνι  βάζουμε  το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι  τσιγαριστεί  καλά και μετά βάζουμε και τον δυόσμο(όσο θέλει ο καθένας) και τέλος το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σούπα.

Καλή επιτυχία

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης