Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος

Την Τρίτη, τις Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας παρέμβαση από την κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας με θέμα: ‘’Διαχείριση άγχους των μαθητών-ψυχολογική υποστήριξη’’.
Οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν χρήσιμο οδηγό διαχείρισης άγχους ενόψει των Πανελληνίων εξετάσεων με συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε το άγχος , αυτή την δύσκολη περίοδο των εξετάσεων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, «το άγχος των εξετάσεων συνήθως πηγάζει από το συναίσθημα του φόβου, και πρωτίστως του φόβου της αποτυχίας. Μελέτες έχουν αποδείξει πως πίσω από το άγχος κρύβονται πεποιθήσεις σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά ή και για τους άλλους να τα πάνε καλά και να πετύχουν. Με αποτέλεσμα, τα παιδιά να έχουν αγωνία για το ποιες θα είναι οι συνέπειες αν δεν τα καταφέρουν, ή αν θα αλλάξει ο τρόπος που τους βλέπουν οι σημαντικοί τους άνθρωποι, είτε αυτοί προέρχονται από το οικογενειακό ή και φιλικό περιβάλλον».
Αναμφίβολα, η εμπειρία αυτή είχε θετικό πρόσημο και ας ευχηθούμε τέτοιες πρωτοβουλίες να γίνονται συχνότερα.
Οι μαθητές της Γ΄Λυκείου


