Πάντα πρώτη ανθίζω και την άνοιξη καλωσορίζω
Τι είναι;
Μα φυσικά η αμυγδαλιά!!!
Η αμυγδαλιά είναι ο προάγγελος της άνοιξης, σηματοδοτείτην αναγέννησης της φύσης από την γύμνια του χειμώνα. Η αμυγδαλιά μας δίνει τα αμύγδαλα που είναι νόστιμα πολύ. Τα αμύγδαλα τα χρησιμοποιούμε τόσο στη μαγειρική και όσο και στη ζαχαροπλαστική. Από τα αμύγδαλα παίρνουμε και το αμυγδαλέλαιο που χρησιμοποιείται στην φαρμακοποιία, την κοσμετολογία και την αρωματοποιία.
Τα παιδιά με τα αμύγδαλα έφτιαξαν ένα πολύ νόστιμο γλυκό: «Τα βραχάκια». Για τη συνταγή θα χρειαστούμε
Αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 c για 12-15 λεπτά. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα μας με τα αμύγδαλα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και με τη βοήθεια ενός δεύτερου κουταλιου τα μεταφέρουμε στη λαδόκολλα και τέλος τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν.
Στο τέλος ζωγράφισαν και μία αμυγδαλιά περιμένοντας να πήξουν.