Βραχάκια

FEBRUARY
Βραχάκια

Πάντα πρώτη ανθίζω και την άνοιξη καλωσορίζω

Τι είναι;

Μα φυσικά η αμυγδαλιά!!!

Η αμυγδαλιά είναι ο προάγγελος της άνοιξης, σηματοδοτείτην αναγέννησης της φύσης από την γύμνια του χειμώνα. Η αμυγδαλιά μας δίνει  τα αμύγδαλα που είναι νόστιμα πολύ. Τα αμύγδαλα τα χρησιμοποιούμε τόσο στη μαγειρική και όσο και στη ζαχαροπλαστική. Από τα αμύγδαλα παίρνουμε και το αμυγδαλέλαιο που χρησιμοποιείται στην φαρμακοποιία, την κοσμετολογία και την αρωματοποιία.

Τα παιδιά με τα αμύγδαλα έφτιαξαν ένα πολύ νόστιμο γλυκό: «Τα βραχάκια». Για τη συνταγή θα χρειαστούμε

IMG_20240319_152955

 

Αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 c για 12-15 λεπτά. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα μας με τα αμύγδαλα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και με τη βοήθεια ενός δεύτερου κουταλιου τα μεταφέρουμε στη λαδόκολλα και τέλος τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν.

 

 

IMG_20240319_145107   IMG_20240319_143525  IMG_20240319_144953 IMG_20240319_145151  IMG_20240319_145225  IMG_20240319_145232  IMG_20240319_145717  IMG_20240319_150323   IMG_20240319_145717  IMG_20240319_150708

Στο τέλος ζωγράφισαν και μία αμυγδαλιά περιμένοντας να πήξουν.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης