Ταινίες VS Βιβλία

    Οι τρόποι ψυχαγωγίας στη σημερινή κοινωνία ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι πιο συνήθεις είναι οι ταινίες και τα βιβλία. Πολλοί παραγωγοί ταινιών βασίζονται στην υπόθεση ενός λογοτεχνικού έργου για να δημιουργήσουν μια ταινία ή σειρά. Υπάρχει όμως ένας ανταγωνισμός μεταξύ των φίλων των δύο αυτών ειδών  σχετικά με το τι είναι καλύτερο και πιο ψυχαγωγικό.

    Καταρχάς, τα βιβλία έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Ο αναγνώστης μπορεί να απολαύσει την ανάγνωση σε βάθος χρόνου, αφού δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός. Επίσης, η πλοκή ξεδιπλώνεται ομαλά και ο συγγραφέας έχει την ευκαιρία να περιγράψει τοπίο και χαρακτήρες εξονυχιστικά και χωρίς κανέναν περιορισμό. Επιπλέον, είναι πρωτότυπα, επειδή στηρίζονται ολοκληρωτικά στην κριτική και φανταστική αντίληψη του συγγραφέα αλλά και του αναγνώστη. Η ανάγνωση μπορεί να γίνει οπουδήποτε, σε αντίθεση με την προβολή μίας ταινίας.

    Εντούτοις, οι ταινίες έχουν και αυτές τα θετικά τους. Για παράδειγμα, έχουν συγκεκριμένη και σχετικά μικρή χρονική διάρκεια, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για κάποιον ενήλικα που δεν έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο. Επίσης, η προβολή τους αποτελεί ευκαιρία για κοινωνική συναναστροφή, αφού μία παρέα φίλων μπορεί να παρακολουθήσει ομαδικά μία ταινία ή ακόμη και μία σειρά. Με την πρόοδο της τεχνολογίας στις μέρες μας, δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους να δουν μία ταινία μαζί, ακόμα και αν βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες ή και ηπείρους!

    Οι άνθρωποι συνήθως καθηλώνονται από τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ και όταν βρίσκονται στο δίλημμα να επιλέξουν μεταξύ ταινίας ή κάποιου βιβλίου, συχνά προτιμούν τις ταινίες.  Καλό όμως είναι να θυμούνται οι φίλοι των ταινιών ότι μερικές από τις πιο ευρηματικές και διάσημες ταινίες των τελευταίων δεκαετιών, και όχι μόνο, προέρχονται από βιβλία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το “Forest Gamp”,  ο «Κώδικας Ντα Βίντσι» (“The DaVinci code”), ακόμη και πολλές τριλογίες όπως «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών» (“The Lord of the rings”) ή η τριλογία της «Απόκλισης» (“Divergent”). Μάλιστα, μία από τις πιο γνωστές σειρές ταινιών από την αρχή τις χιλιετηρίδας που έσπασε τα ταμία είναι η σειρά ταινιών του Χάρι Πότερ (“Harry Potter”), που βασίζεται στα μυθιστορήματα της Τζ. Κ. Ρόουλιγκ, τα οποία ήταν και εξακολουθούν να είναι μια από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες σειρές βιβλίων.

    Βιβλία ή ταινίες; Η τελική απόφαση είναι δική σας!

Άρης και Μαριάνθη

Ταινίες VS Βιβλία

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης