Βούλα Παπαχρήστου

ΑΠΟ: brouzakat - Απρ• 22•16

Η Παρασκευή «Βούλα» Παπαχρήστου (γεννήθηκε στην Αθήνα, 17 Απριλίου 1989) είναι Ελληνίδα αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν. Έχει κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών και επροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου που διεξήχθη στο Νταεγού της Νοτίου Κορέας. Αφαιρέθηκε η συμμετοχή της στην Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, έπειτα από σχόλιο που έκανε στον δικτυακό τόπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΚΑΡΙΕΡΑ..
Γεννημένη στην Αθήνα,[1] η Βούλα Παπαχρήστου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου Νέων που διεξήχθη στο Μπίντγκοστς της Πολωνίας το 2008.[2] Τον επόμενο χρόνο, αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τορίνο της Ιταλίας, όπου προκρίθηκε στην προημιτελική φάση με άλμα 14,47 μέτρων. Ωστόσο, στον τελικό τραυματίστηκε και απέτυχε να καταχωρήσει ένα έγκυρο άλμα.[3] Αφού πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες τον ίδιο χρόνο στη Πεσκάρα της Ιταλίας, αγωνίστηκε έπειτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, όπου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.[2] Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Κατά την αγωνιστική περίοδο κλειστού στίβου το 2011, αγωνίστηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου χωρίς να προκριθεί στον τελικό. Κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ με 14,72 μέτρα τον Ιούνιο του 2011 σε αγώνες στίβου στα Χανιά, που αποτέλεσε την τρίτη καλύτερη επίδοση για Ελληνίδα αθλήτρια, μετά την Χρυσοπηγή Δεβετζή και την Παρασκευή Τσιαμίτα. Αυτό το άλμα ήταν και η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάτω των 23 ετών μετά το ρεκόρ της Ρωσίδας Άννα Πιάτικ με άλμα στα 14,79 μέτρα.[4] Υπερασπίστηκε με επιτυχία το χρυσό της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών στην Οστράβα της Τσεχίας.

Σχολιάστε

Top