20/04/2016…’ΕΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΗ ΖΩΉ Ο ΗΘΟΠΟΙΌΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΉ ΑΤΑΚΑ «ΣΤΆΣΟΥ ΜΎΓΔΑΛΑ…»ΓΙΆΝΝΗΣ ΒΟΓΛΗΣ

ΑΠΟ: magalioioa - Απρ• 23•16

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης σε ηλικία 79 ετών. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και είχε νοσηλευτεί .

«Στάσου μύγδαλα» είναι μια από τις πιο γνωστές ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου από την ταινία «Κορίτσια στον Ήλιο» και επίσης η ατάκα που έκανε διάσημο τον Γιάννη Βόγλη, ο οποίος ως βοσκός κυνήγησε μια τουρίστρια στην παραλία για να της προσφέρει αμύγδαλα και βρέθηκε τελικά στη φυλακή κατηγορούμενος για βιασμό.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι η ατάκα προστέθηκε την τελευταία στιγμή και ο ίδιος είχε βαρεθεί να την επαναλαμβάνει στα γυρίσματα: «Φορούσα την κάπα και ήταν πολύ βαριά. Το γυρίζαμε πάνω-κάτω συνέχεια. Κάποια στιγμή μπάφιασα και είπα στον Γεωργιάδη: «Ελα, ρε Βασίλη, αφού το “χουμε το πλάνο, βαρέθηκα πια, στάσου μύγδαλα, στάσου μύγδαλα». Κι εκείνος γυρνά και μου λέει: «Βόγλη! Αυτή η φράση θα σε κυνηγάει σ” όλη σου τη ζωή». Και είχε δίκιο. Γιατί ο Βασίλης είχε μια εκπληκτική αίσθηση για τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλος σκηνοθέτης που να έχει την αίσθηση της λαϊκής ποιότητας, της ποιότητας δηλαδή που μπορούσε να ακουμπήσει τον κόσμο».

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου του 1969 και κατετάγη 38η από 99 ταινίες της σεζόν. Ο Γιάννης Βόγλης είχε κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο του 7 χρόνια νωρίτερα στην ταινία «Οι Υπερήφανοι», ενώ έπαιζε στο θέατρο από το 1961, οπότε πήρε μέρος στην παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο».

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου του 1937 και σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολήτου Πέλου Κατσέλη….

Ο Γιάννης Βόγλης είχε μια αξιόλογη πορεία στο θέταρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση…..

Σχολιάστε

Top