ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. φυστικοβούτυρο
- 150 ml χυμό πορτοκάλι
- 50 ml μπράντυ ή ρούμι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
- αλάτι
- 150 γρ. κουβερτούρα
- φυστίκια για πασπάλισμα
Για το frosting
- 120 ml γάλα σόγιας
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο
-
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά.
- Σπάμε μέσα τη σοκολάτα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, μπράντυ ή κάποιο ρούμι και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ, θα προσθέσουμε τα στερεά μας.
- Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ., τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα τριμμένη και το αλάτι.
- Αφήνουμε στην άκρη και ψιλοκόβουμε 150 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- Τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να καλύψουμε τη σοκολάτα με το αλεύρι για να μην πάει στον πάτο της φόρμας μας.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά υλικά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20 x 30 εκ. που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ή σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28 εκ.
- Αφήνουμε τις άκρες της λαδόκολλας να εξέχουν από τη φόρμα για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε πιο εύκολα το μπάρουνι.
- Ψήνουμε για 20 – 22 λεπτά.
Για το frosting
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε γάλα σόγιας, άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Σπάμε 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και μόλις πάρει βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
- Χωρίς να ανακατέψουμε αφήνουμε στην άκρη για 1 λεπτό μέχρι να γίνει η γαλακτοματοποίηση.
- Με το που μαλακώσει, ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε 100 γρ. φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ μας.
- Αφήνουμε τη γκανάζ στην άκρη.
Για τη συναρμολόγηση
- Ρίχνουμε τη γκανάζ μας πάνω από το μπράουνι.
- Το απλώνουμε και λειαίνουμε με μία σπάτουλα, την επιφάνεια της σοκολάτας.
- Πασπαλίζουμε με μερικά φυστίκια και αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες ή βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια το μπράουνι.