ΥΛΙΚΑ:
3 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
9 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
100 γραμμάρια καρυδόψιχα
1 κουταλιά κανέλα & γαρύφαλλο
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
3 κουταλιές μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε πρώτα την ζάχαρη με το λάδι κι έπειτα προσθέτω όλα τα υγρά. Τέλος ρίχνω όλα τα υπόλοιπα μαζί και το αλεύρι εκτός από τα καρυδια. Έπειτα το ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο. Για το σιρόπι, αφού πάρει βράση. Έπειτα, χαμηλώνω το μάτι και το αφήνω περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Το καλό είναι ότι όπως βγαίνουν από το φούρνο τα μελομακάρονα έχω έτοιμο το σιρόπι και τα περιχύνω όπως είναι στο ταψί. Τα αφήνουμε 30 λεπτά και μετά τα αναποδογυρίζουμε. Τέλος τρίβουμε τα καρύδια και πασπαλίζουμε μ’ αυτά τα μελομακάρονα, αφού τα έχουμε μελώσει.