ΥΛΙΚΑ
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσης
2 κουταλάκια κανέλα
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρυδιά ή φουντούκια
¼ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικεν μπάουντερ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι ½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι καραμέλα η εκχύλισμα από ρούμι
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς .Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα 22εκ με κούμπωμα . Σε μικρό μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη το αλεύρι και τη κανέλα. Προσθέτετε τα καρύδια ή τα φουντούκια και το βούτυρο σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι το μπέικεν μπάουντερ τη μαγειρική σόδα και το αλάτι . Χτυπάτε το βούτυρο τη μαύρη ζάχαρη και το εκχύλισμα καραμέλας βουτύρου στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα .Προσθέστε ένα τα αυγά περιμένοντας να ενωθεί καθένα με το μείγμα πριν ρίξετε το επόμενο .Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα σταδιακά τα υλικά από το μπολ εναλλάξ με το γάλα. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα πασπαλίζετε με τη γέμιση . Το ψήνετε για 50-60 λεπτά. Αφήνετε το κέικ στη φόρμα για 15 λεπτά να κρυώνει. Το βάζετε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζετε με ζάχαρης άχνη.