Καυκάκια 2015

ΑΠΟ: Εργαστήριο Πληροφορικής - Φεβ• 26•15

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε και φέτος το ετήσιο μνημόσυνο στο Καυκάκι  Δαμασίου.

Όπως κάθε χρόνο και φέτος  72 χρόνια από την Ηρωική θυσία των  118  αδικοχαμένων  Δομενικιοτών τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στο Καυκάκι Δαμασίου .

κα4
Στο ετήσιο μνημόσυνο παρευρέθηκαν η πολιτική ,η θρησκευτική ,η στρατιωτική  και αστυνομική ηγεσία του τόπου καθώς επίσης  εκπρόσωποι φορέων και σχολείων της περιοχής συγγενείς των εκτελεσθέντων και πολύς κόσμος.
Στο ετήσιο μνημόσυνο μίλησε και περιέγραψε τα γεγονότα από την αποφράδα αυτή ημέρα η κα Ράπτου  Στεριούλα-Ευαγγελία διδάκτωρ πανεπιστημίου Αιγαίου.
Αμέσως μετά έγινε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων  από τους επίσημους προσκεκλημένους καθώς επίσης και από μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία Ευαγγελισμού και Βλαχoγιανείου και από του  Γυμνάσιου και Λυκείου Δομενίκου ενώ η φιλαρμονική του Δήμου παρέδιδε τιμές.

κ3
Αργότερα, τελέστηκε μνημόσυνο στην προτομή του τότε μοιράρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Μπάμπαλη  στη πλατεία του Δομενίκου.  Ενός ανθρώπου που διαμαρτυρήθηκε  γι’ αυτό το άτιμο έγκλημα αλλά και για τη στήριξη του προς το Ηρωικό χωριό. Επιπλέον καταθέστηκαν  στεφάνια προς τιμήν του από τον Δήμαρχο Ελάσσονος κ. Νίκου Ευαγγέλου, τους συγγενείς του αλλά και μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία Ευαγγελισμού και Βλαχoγιανείου και από του Γυμνάσιου και Λυκείου Δομενίκου.
Αμέσως μετά δόθηκαν τα 3 βραβεία για την καλύτερη έκθεση με θέμα «Το ολοκαύτωμα του Δομενίκου» στους τρείς μαθητές της Β’ Γυμνασίου Δομενίκου τον Βασίλη Καραγιάννη , την Ευαγγελία Ζαρλανδάνη και την Ιωάννα Παπαργύρη  στο Παναγιώτειο  πνευματικό κέντρο.

κα2
Τέλος , δόθηκαν τα βραβεία «Νίκου Μπάμπαλη» στους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Δομενίκου που θύμισαν σε όλους τον αγώνα του Νίκου Μπάμπαλη να ορθοποδήσει  του Δομενίκου.

Επιμέλεια:   Βασίλης Καραγιάννης,  μαθητής της Β γυμνασίου   

 

Σχολιάστε

Top