ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΑΠΟ: Εργαστήριο Πληροφορικής - Μαρ• 31•15

ΠΑΝΑΓΙΑ

Με την λέξη Ευαγγελισμός αναφερόμαστε στην χαρμόσυνη είδησηγια τον Χιστιανισμό, της επικείμενης γέννησης του Ιησού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Μαρίααπό την ίδια. Επίσης, με τον ίδιο όρο αναφερόμαστε στηνΕκκλησιαστική Εορτήπου τελείται την 25η Μαρτίουπρος ανάμνηση του γεγονότος αυτού.

Σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Λουκά το γεγονός του Ευαγγελισμού έλαβε χώρα στη Ναζαρέτ, το ασήμαντο αυτό χωριό που δεν συναντάμε ούτε στην Παλαία Διαθήκηούτε στο Ταλμούδ , ούτε στα κείμενα του Ιωσίπου.Η περιφρονημένη αυτή περιοχή, από την οποία οι άνθρωποι σκέπτονταν αν δύναται τι αγαθόν είναι; (Ιωάν. 1:46), αποτελεί την πατρίδα των γονέων της Μαρίας (Μαριάμ) και της ίδιας της μητέρας του Ιησού και πιθανόν και του μνήστορος Ιωσήφ.Τελικά όμως, η Ναζαρέτ τιμήθηκε ιστορικά ως η ιδιαίτερη πατρίδα του Ιησού, του επονομαζόμενου και «Ναζωραίου«.
Σύμφωνα με την παράδοση και στοιχεία που αντλούνται από πολλά απόκρυφακείμενα, το κορίτσι που έμελλε να γίνει η μητέρα του Ιησού Χριστού, έζησε σένα φτωχικό σπίτι της Ναζαρέτ, όπου η καθημερινή ζωή της περιελάμβανε μεταξύ άλλων, τις πνευματικές ενασχολήσεις που επέβαλλε το τυπικό της ιουδαικήςθρησκείας .

Επιμέλεια:Βασίλης Κραγιάννης μαθητής

Β Γυμνασίου

 

One Comment

  1. Ο/Η Εργαστήριο Πληροφορικής λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ …..

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΈΛΕΙΑ….

Σχολιάστε

Top