Υλικά (Σερβίρει 10)
- 1 1/4 κιλού αλεύρι
- 3 φλ. ζάχαρη
- 8 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλακτος
- 3 βανίλιες
- 3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
- γάλα όσο πάρει η ζύμη
Εκτέλεση συνταγής
Ας ξεκινήσουμε τα πασχαλινά κουλουράκια.
Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνετε στη μέση μια γουβίτσα.
Βάζετε το βούτυρο σε τηγάνι να κάψει και το ρίχνετε στο αλεύρι.
Αφήνετε να περάσουν μερικά λεπτά για να κρυώσει και με τις δύο παλάμες τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο καλά.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τα ασπράδια να γίνουν χωριστά να γίνουν μαρέγκα.
Κάνετε πάλι στο αλεύρι μια γουβίτσα και ρίχνετε τους κρόκους με τη ζάχαρη,τα ασπράδια και λίγο γάλα χλιαρό (1 φλιτζάνι του καφέ) μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει καλά την αμμωνία.
Ρίχνετε τέλος και τις βανίλιες και ζυμώνετε καλά να ενωθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
Πλάθετε τα πασχαλινά κουλουράκια μικρά σε διάφορα σχήματα,τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα αραιά, αλείφετε με αυγό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Follow us: @sidages on Twitter | sidages on Facebook