Επίσκεψη του Μητροπολίτου Ελλσόνας στο Πραιτώρι.

ΑΠΟ: Εργαστήριο Πληροφορικής - Νοε• 18•15

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ελλασόνος Κ.Κ.Χαρίτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Πραιτώρι. Ο εφημέριος του Ναού πατέρας Θεόδωρος καθώς και οι κάτοικοι του χωριού που παρευρισκόταν εκεί τον υποδέχθηκαν με χαρά ρίχνοντας στο πέρασμά του δάφνες και φωνάζοντας του ΑΞΙΟΣ!!!!! Στο μεταξύ πολλοί από τους παρευρισκομένους έσπευσαν για να του φιλήσουν το χέρι και να πάρουν την ευχή του.

IMG_20151118_170210
Έπειτα, ακολούθησε ο όρθρος και η θεία λειτουργεία χορωστατούντος του Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελλασώνος κ.κ. Χαρίτων και της συνοδείας του. Τον αρχιμανδρίτη Ελλασώνος Ισαάκ και τον πιστό του διάκονο.

IMG_20151118_170239
Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του μακαριστού πατρός Δημητρίου Μανδραύελη ο οποίος μεγάλωσε τον αρχιμανδρίτη Ισαάκ και διετέλεσε πρώην Ιερέας του χωριού. Αμέσως μετά ο Σεβασμιότατος έδωσε στον πατέρα Θεόδωρο το οφίκκιο του οικονόμου για το έργο του επί σαράντα ολόκληρα και πιστά έτη στη μητρόπολη Ελλασονος. Με τη σειρά της η επιτροπή της ενορίας δώρησε στον Μητροπολίτη μια καταπληκτική εικόνα του αγίου Νικολάου πολιούχο του χωριού.

IMG_20151115_101015
Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελλασόνος κ.κ. Χαρίτων και όλος ο υπόλοιπος κόσμος πέρασαν στο πνευματικό κέντρο για καφέ και εδέσματα τα οποία παρασκευάστηκαν από της νοικοκυρές του χωριού. Τέλος, συζητήθηκαν πολλά θέματα και προβλήματα των ενοριών της μητρόπολης.

Επιμέλεια: Καραγιάννης Βασίλης……αρχισυντάκτης

Λιάνος Αθανάσιος….συντάκτης  Γ

Σχολιάστε

Top