ΑΝΟΙΞΗ,ΑΝΟΙΞΗ!!!!!!

ΑΠΟ: dragatsike - Μαρ• 01•16

 

ΑΝΟΙΞΗ  η πιο ωραία εποχή του χρόνου . Εκείνες τις μέρες ανθίζουν τα λουλούδια,τα ζώα ξυπνούν από την χειμερινή νάρκη, τα πουλιά κελαϊδούν για χαρούμενο σκοπό , επιστρέφουν τα  χελιδόνια , τα χιόνια λιώνουν   και όλοι είναι όλοι χαρούμενοι.

Η Άνοιξη είναι μία από τις τέσσερις εποχές της εύκρατης ζώνης.Η ΆΝΟΙΞΗ περιλαμβάνει τους μήνες Μάρτιο , Απρίλιο και Μάιο.

Αστρονομικά ξεκινά με την εαρινή ισημερία κατά τις 21 Μαρτίου στο Βόρειο ημισφαίριο περιλαμβάνει τους μήνες ΜάρτιοΑπρίλιο Μάιο και τελειώνει με το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου.

Η άνοιξη είναι το πανηγύρι της φύσεως, η οποία ξυπνά από τον λήθαργο του χειμώνος και προετοιμάζεται για την καρποφορία. Και το Χριστιανικό Πάσχα είναι η άνοιξη της ζωής, που ξυπνά από το έρεβος του θανάτου και προετοιμάζεται για την υπέρβασή.

Η Άνοιξη είναι αναγέννηση της φύσης. Ο ερχομός της Άνοιξης σηματοδοτεί η εαρινή ισημερία. Πάντα οι γιορτές τις άνοιξης σε όλους τους πολιτισμούς είναι γιορτές χαράς, ανανέωσης με κίνηση, με χορό, με τραγούδια. Υπάρχουν λουλούδια παντού και στολίδια στους ανθρώπους και στα σπίτια, υπάρχει πλούσιο ποτό και φαγητό και ασυγκράτητη χαρά, γιατί ένας νέος κύκλος θα ξεκινήσει. Υπάρχουν πολλά έθιμα που σχετίζονται με τον ερχομό της Άνοιξης και σκοπό έχουν την εκδίωξη του χειμώνα, που συνήθως σχετίζεται με το «κακό», ώστε να μπορέσει να λάμψει το «νέο φως» της Άνοιξης.

 

One Comment

Σχολιάστε

Top