Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε και φέτος το ετήσιο μνημόσυνο στο Καυκάκι Δαμασίου.

ΑΠΟ: Εργαστήριο Πληροφορικής - Μαρ• 01•16

elasonos-xariton-mnimosinoΌπως κάθε χρόνο και φέτος 73χρόνια από την Ηρωική θυσία των 118 αδικοχαμένων Δομενικιοτών τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στο Καυκάκι Δαμασίου .

Στο ετήσιο μνημόσυνο παρευρέθηκαν η πολιτική ,η θρησκευτική ,η στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία του τόπου καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και σχολείων της περιοχής συγγενείς των εκτελεσθέντων και πολύς κόσμος.
Στο ετήσιο μνημόσυνο μίλησε και περιέγραψε τα γεγονότα από την αποφράδα αυτή ημέρα η κα Φουνταρλή Νατάσα καθηγήτρια του Λυκείου Δομενίκου.
Αμέσως μετά έγινε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους καθώς επίσης και από μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία Ευαγγελισμού και Βλαχoγιανείου και από του Γυμνάσιου και Λυκείου Δομενίκου ενώ η φιλαρμονική του Δήμου παρέδιδε τιμές.

Αργότερα, τελέστηκε μνημόσυνο στην προτομή του τότε μοιράρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Μπάμπαλη στη πλατεία του Δομενίκου. Ενός ανθρώπου που διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό το άτιμο έγκλημα αλλά και για τη στήριξη του προς το Ηρωικό χωριό. Επιπλέον καταθέστηκαν στεφάνια προς τιμήν του από τον Δήμαρχο Ελάσσονος κ. Νίκου Ευαγγέλου, τους συγγενείς του αλλά και μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία Ευαγγελισμού και Βλαχoγιανείου και από του Γυμνάσιου και Λυκείου Δομενίκου.
Αμέσως μετά δόθηκαν τα 3 βραβεία για την καλύτερη έκθεση με θέμα «Το ολοκαύτωμα του Δομενίκου» στους τρείς μαθητές της Β’ Γυμνασίου Δομενίκου την Αναστασία Παπαθανασίου την Μαγαλιού Ιωάννα και τον Παναγιωτίδη Παναγιώτη στο Παναγιώτειο πνευματικό κέντρο.

Τέλος , δόθηκαν τα βραβεία «Νίκου Μπάμπαλη» στους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Δομενίκου που θύμισαν σε όλους τον αγώνα του Νίκου Μπάμπαλη να ορθοποδήσει του Δομενίκου.

Επιμέλεια: Καραγιάννης Βασίλης……..Αρχισυντάκτης

Σχολιάστε

Top