5 super οφέλη της μπανάνας

ΑΠΟ: papamelin - Μαρ• 07•16

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαναναΗ μπανάνα είναι ένα παρεξηγημένο φρούτο επειδή πολύ το αποκαλούν παχυντικό αλλά ήξερες ότι είναι  ένα φρούτο με καταπληκτικά οφέλη στην υγεία; Σύμφωνα με τον διάσημο διατροφολόγο Marco Borges  οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα (σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη) σε συνδυασμό με πολλές φυτικές ίνες, γι’ αυτό και δίνουν μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ενέργεια. Να λοιπόν 5 λόγοι για ν καταναλώνουμε μπανάνες:

  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους

Το κάλιο είναι ένα ζωτικής σημασίας ορυκτό, το οποίο βοηθά στην ομαλοποίηση του καρδιακού παλμού, στέλνει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ρυθμίζει το υδατικό ισοζύγιο του οργανισμού μας… Όταν είμαστε αγχωμένοι, ο μεταβολικός ρυθμό μας αυξάνεται, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα καλίου μας. Αυτοί μπορούν να εξισορροπούνται με τη βοήθεια ενός σνακ μπανάνας υψηλού καλίου. Σύμφωνα, επίσης με πρόσφατη έρευνα, η μπανάνα βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, μια που περιέχει τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή και ως την ουσία που μας βοηθάει να χαλαρώνουμε.

  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση του PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο) Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας. Βοηθάει στην καταπολέμηση της αναιμίας Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνα μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας. Αρτηριακή πίεση: Αυτό το μοναδικό τροπικό φρούτο έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι  καθιστώντας το ιδανικό να κτυπήσει την αρτηριακή πίεση.
  • Βοηθάει στην δυσκοιλιότητα
    Η υψηλή περιεκτικότητα της μπανάνας σε φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσουν την αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.
  • Καταπολεμάει το hangover
    Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι ένα milkshake μπανάνας με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ καταπραΰνει και ενυδατώνει εκ νέου το σύστημά μας.
  • Καταπολεμάει τις καούρες
    Οι μπανάνες έχουν μια φυσική επίδραση αντιόξινου στο σώμα. Έτσι εάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα για ανακούφιση.

ΠΗΓΗ: http://www.imommy.gr/mama/diatrofi/article/7047/5-poly-kaloi-logoi-gia-na-trwme-mpananes/#sthash.HY2ZPfBw.dpuf

Σχολιάστε

Top