8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΑΠΟ: tziolageor - Μαρ• 08•16
8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται για περισσότερο από 100 χρόνια και υπενθυμίζει στην παγκόσμια κοινότητα τους αγώνες των γυναικών για ισότητα στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, την εργασία και την οικογένεια.

Η σύγχρονη γυναίκα όχι μόνο αναλαμβάνει πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλείται καθημερινά να ανταπεξέλθει, αλλά συχνά υφίσταται διάφορες μορφές εκμετάλλευσης και κακοποίησης. Η κάθε μορφής βία – σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική – που υφίστανται οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αν όμως είναι αναγκαία η προστασία, υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών θυμάτων βίας, άλλο τόσο αναγκαία είναι και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό επιδιώκεται μέσω ποικίλων δράσεων η ενημέρωση διαφόρων ομάδων του πληθυσμού για το θέμα της βίας και η προώθηση με κάθε ευκαιρία (προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικά δρώμενα) της οικοδόμησης υγιών σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων.
Ας δείξουμε όλοι μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας και εκμετάλλευσης κατά των γυναικών και ας διαμορφώσουμε μια σύγχρονη, ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Σχολιάστε

Top