Κι όμως, υπάρχουν κι άλλα που δεν ξέρατε!

ΑΠΟ: katsanoma - Μαρ• 09•16

Ο Vincent van Gogh πούλησε μόνο ένα πίνακα σε όλη του τη ζωή, το “Κόκκινο Αμπέλι». Το έργο του περιλαμβάνει πάνω από 850 ελαιογραφίες και περισσότερες από 1.000 υδατογραφίες, και πολλοί από τους πίνακές του συγκαταλέγονται στα ακριβότερα έργα του κόσμου.

Σύμφωνα με την εταιρία που την κατασκεύασε, η Hello Kitty δεν είναι γάτα και μάλιστα έχει και μια γάτα δικιά της που τη φωνάζει Charmmy Kitty.

Ο Winston Churchill ήταν το πρώτο πρόσωπο που ανακηρύχθηκε επίτιμος πολίτης των ΗΠΑ. Έχουν υπάρξει οκτώ στο σύνολο αλλά μόνο δύο έχουν πάρει τον τίτλο εν ζωή: ο Churchill και η Μητέρα Τερέζα.

Οι βραδύποδες περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στα δέντρα. Σύμφωνα με το National Geographic, τα μακριά τους νύχια γατζώνονται τόσο δυνατά στα δέντρα που ακόμη και μετά το θάνατό τους μπορεί να παραμένουν ακόμη και να κρέμονται από κάποιο κλαδί από το οποίο κρατιόνταν όταν ζούσαν.

Το σύνδρομο των δευτεροετών φοιτητών της ιατρικής είναι πολύ συχνό και οι φοιτητές αρχίζουν να φοβούνται ότι πάσχουν από την πάθηση που μελετούν.

Η βαρύτητα δεν είναι η ίδια σε κάθε σημείο του πλανήτη. Το Ινστιτούτο GCEF συνέταξε ένα χάρτη του πλανήτη μας στον οποίο απεικονίζονται οι διακυμάνσεις της βαρύτητας. Επειδή ο χάρτης είναι τρισδιάστατος τον ονομάζουν και «πατάτα της βαρύτητας».

Ο μεγαλύτερος ζωντανός οργανισμός στη Γη μπορεί να είναι ένας μύκητας μελιού στο Εθνικό Δάσος Malheur, στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι μπορεί να έχει φάρδος 3,7 χλμ. και να είναι 8.000 ετών.

Η Alabama ήταν η τελευταία πολιτεία που προέβη σε άρση της απαγόρευσης των διαφυλετικών γάμων. Κατάργησε το νόμο μόλις το 2000.

Ο “κόκκινος υδράργυρος” είναι μια ουσία μύθος που κυκλοφορεί από τη δεκαετία του ’70. Λεγόταν ότι σε αυτό βασιζόταν ένα όπλο μαζικής καταστροφής, μεταξύ άλλων. Φημολογείται ότι εφευρέθηκε από κάποια μυστική υπηρεσία για να παγιδεύσει τρομοκράτες οι οποίοι επιχειρούσαν να κλέψουν πυρηνικά όπλα.

Οι τρίχες του προσώπου μεγαλώνουν πιο γρήγορα από άλλες τρίχες στο σώμα μας. Εάν ένας άνδρας δεν ξυρίσει το μούσι του ποτέ, τότε αυτό θα φτάσει τα 9,5 μέτρα.

Το ρεκόρ πους-απ το κατέχει ο Charles Servizio από τις ΗΠΑ ο οποίος κατάφερε να κάνει 46.001 μέσα σε 21 ώρες τον Απρίλιο του 1993.

Ο Carlton Williams από τη Βρετανία κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων πους-απ σε μία ώρα. Κατάφερε να κάνει 2.220 τον Ιούλιο του 2015.

Ο Heinrich Müller, ο οποίος έγινε επικεφαλής της Gestapo, είναι ο μόνος ναζί αξιωματούχος ο οποίος δεν συνελήφθη ποτέ και του οποίου ο θάνατος δεν έχει επιβεβαιωθεί. Λέγεται ότι ήταν μαζί με τον Χίτλερ την ημέρα που αυτός αυτοκτόνησε και από τότε εξαφανίστηκαν τα ίχνη του.

Οι μύκητες είναι γενετικά πιο κοντά στα ζώα από ότι στα φυτά.

Η γλώσσα της γαλάζιας φάλαινας ζυγίζει όσο ένας ελέφαντας και η καρδιά της έχει το μέγεθος ενός αυτοκινήτου σκαραβαίου και ζυγίζει περίπου 450 κιλά. Η αορτή της είναι τόσο φαρδιά που ένα παιδί μπορεί να μπουσουλήσει μέσα σε αυτή.

  • Blue Whale mother (Balaenoptera musculus) with research boat. Aerial view. Sea of Cortez (Gulf of California), Baja California, Mexico (Pacific coast). Endangered. Research boat 22 feet long

Ο Jesse Owens, ο Αφροαμερικανός ήρωας των Ολυμπιακών Αγώνων του 1939 στο Βερολίνο είχε πει «Ο Χίτλερ δεν με περιφρόνησε, ο πρόεδρός μας με περιφρόνησε. Δεν μου έστειλε ούτε ένα τηλεγράφημα». Ο Franklin D. Roosevelt δεν κάλεσε ποτέ τον τέσσερεις φορές χρυσό ολυμπιονίκη στο Λευκό Οίκο.

Ο Kanye West είναι λάτρης ενός βρετανικού ινδικού εστιατορίου στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Μια φορά παρήγγειλε γεύμα για οκτώ και ζήτησε να του το στείλουν στη Νέα Υόρκη. Μια κίνηση που του στοίχισε περίπου 4.000 δολ.

Ο μοναδικός ηθοποιός Charlie Chaplin έλαβε μέρος σε διαγωνισμό που αναζητούσε το σωσία του Charlie Chaplin. Ήρθε τρίτος.

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης πιστεύεται ότι ήταν ασυνήθιστα κοντός. Ωστόσο την εποχή εκείνη οι γαλλικές μονάδες μέτρησης ήταν μεγαλύτερες από τις σημερινές. Κι έτσι ενώ μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι ήταν 157,48, στην πραγματικότητα ήταν 170, 18, ένα μέσο ύψος για Γάλλο της εποχής εκείνης.

Το πραγματικό όνομα του Ricky Martin είναι Enrique Martin Morales.

Το πραγματικό όνομα του ράπερ Slick Rick είναι Ricky Martin Lloyd Walters.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κατσάνου Μαρία

 

Σχολιάστε

Top