ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - Μάι• 01•14

DSC03801

Στις, 7, 8 και 9 Απριλίου 2014, 49 μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Γαλατινής – τμήματα  Εράτυρας,  συμμετείχαν σε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα με κύριο σκοπό την επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

Στις 7 Απριλίου, ημέρα ταξιδιού προς την Αθήνα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (Κ.Ι.Ε.Θ.), του Δήμου Λαμιέων που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, κοντά στο Μνημείο του Λεωνίδα. Στο καινοτομικό αυτό μουσείο, μέσω τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας, προβλήθηκαν τα ιστορικά γεγονότα της εποχής της μάχης των Θερμοπυλών.

Στις 8 Απριλίου, οι μαθητές αρχικά ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και γνώρισαν τα χαρακτηριστικότερα σημεία του και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Βράχο της Ακρόπολης, όπου θαύμασαν από κοντά τα μνημεία της Κλασσικής Περιόδου και ήρθαν σε επαφή με την Πολιτιστική μας Κληρονομιά.  

Το απόγευμα επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Βουλής, επισκέφτηκαν την έκθεση στην αίθουσα Ελ. Βενιζέλου με θέμα κειμήλια του σημαντικού πολιτικού άνδρα Χαρίλαου Τρικούπη, αλλά και κειμήλια σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων του τόπου μας μετά τη μεταπολίτευση, ενημερώθηκαν για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση της πολιτικής αγωγής και συνείδησης των μαθητών, αλλά και η γενικότερη ιστορική και μορφωτική τους καλλιέργεια.

Στις 9 Απριλίου, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Εκεί  ξεναγήθηκαν στην έκθεση πολεμικών κειμηλίων του μουσείου που καλύπτει όλες τις εποχές της πολεμικής δραστηριότητας της ελληνικής ιστορίας, από την πρώιμη εποχή του χαλκού μέχρι σήμερα.

Όλοι οι στόχοι της επίσκεψης στη Αθήνα και τη Βουλή των Ελλήνων επετεύχθησαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι άλλες παράμετροι της επίσκεψης, όπως ασφάλεια, μετακίνηση, διαμονή, φαγητό ήταν σε πολύ καλό επίπεδο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριες για τη σωστή συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι φωτογραφίες και  το βίντεο που ακολουθούν  είναι ένα μικρό δείγμα όσων διαδραματίστηκαν….

DSC03763  DSC03791

Σαμαρά Μαρία ΠΕ02 Φιλόλογος

Σχολιάστε

Top