Οι Περιπέτειες Του Νεαρού Σέρλοκ Χόλμς: Νέφος Θανάτου

PastedGraphic-5

Οι Περιπέτειες Του Νεαρού Σέρλοκ Χόλμς:  Νέφος Θανάτου

Άντριου Λέιν – Μεταίχμιο

Βρισκόμαστε στην Βρετανία. Ο δεκατετράχρονος Σέρλοκ Χόλμς ανακαλύπτει ένα ασυνήθιστο πτώμα και η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά. Η γενναιότητα και η δίψα του Σέρλοκ για περιπέτεια τον οδηγούν σε ένα μυστηριώδες ταξίδι. Μέσα από την απαγωγή και τα κυκλώματα κατασκοπείας θα βρεθεί στην καρδιά ενός φρικτού σχεδίου που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον ολόκληρης της χώρας. Ο νεαρός Σέρλοκ Χόλμς θα χρειαστεί αμέτρητο θάρρος, αποφασιστικότητα και δύναμη, προκειμένου να νικήσει έναν πραγματικά ύπουλο αντίπαλο.

Προσωπικά βρίσκω το βιβλίο ιδιαίτερα ενδιαφέρον και θα επιθυμούσα να διαβάσω και όλη την υπόλοιπη σειρά καθώς η ζωή του Σέρλοκ Χόλμς είναι κάτι που από μικρή ηλικία ήθελα να ανακαλύψω και πιο συγκεκριμένα, το πως απέκτησε τις εντυπωσιακές του ικανότητες μέχρι και το πως έφτασε στο σημείο να είναι ένας από τους διασημότερους ντετέκτιβ του κόσμου. Πιστεύω πως μόνο δυνατά σημεία έχει το συγκεκριμένο βιβλίο. Καθ’ όλη την διάρκεια της ανάγνωσης ο καθένας θα έμενε εντυπωσιασμένος και θα βρισκόταν σε συνεχή αγωνία για να μάθει τι θα γίνει παρακάτω.

Το κομμάτι που με συνεπήρε είναι όταν ο Σέρλοκ συνειδητοποίησε τι συμβαίνει και ανακαλύπτει σιγά σιγά τις δυνατότητες και τις ικανότητες του. Καταλαβαίνει πως αυτό το σύννεφο που είχε δει να φεύγει από το πτώμα του άνδρα στο δάσος δεν ήταν καπνός αλλά μικρές μαύρες μέλισσες. Από αυτό το σημείο και μετά ξεκινούν  οι υποθέσεις , οι σκέψεις και οι συνδυασμοί  στις οποίες προβαίνει ο ήρωας για να λύσει το μυστήριο. Ο νεαρός Σέρλοκ είναι  ένας αξέχαστος ήρωας και η αρχή ενός θρύλου.

Ολοφάνερα θα πρότεινα αυτό το βιβλίο σε οποιονδήποτε διψάει για παράξενες υποθέσεις μυστηρίου μπλεγμένες με το παραφυσικό, αλλά και σε άλλους που θα επιθυμούσαν να διαβάσουν ένα ενδιαφέρον έργο με αγωνία και σασπένς.

 

Πετρούλα Τζαφέρου

 Γ2

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης