Mini club φιλαναγνωσίας & κινηματογράφου

book-2795850_1920

Mini club φιλαναγνωσίας & κινηματογράφου

Σινεφίλοι: Είδαμε και σας προτείνουμε:

 

Ενόλα Χόλμς 1

Συντελεστές:

Xώρα: Η.Π.Α.
Σκηνοθέτης:  Harry Bradbeer 
Πρωταγωνιστούν: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, David Thewlis 

 

 

Η Ενόλα Χόλμς είναι ένα κορίτσι που ξαφνικά εγκαταλείπεται από τη μητέρα του.  Στην πραγματικότητα η μητέρα της είχε επιλέξει να οδηγήσει την κόρη της στη αυτονομία και την ανεξαρτησία. Έτσι λοιπόν την εκπαιδεύει από πολύ μικρή ηλικία και της μαθαίνει πως να ζει μόνη της. Κατόπιν, φαινομενικά την εγκαταλείπει. . Η Ενόλα που προερχόταν από μια πλούσια οικογένεια μένει τώρα μόνη της με τους δυο αδερφούς που προσπαθούν να της αλλάξουν τον τρόπο ζωής της. Δραπετεύει και αποφασίζει να πάει να βρει τη μητέρα της μεταμφιεσμένη σε αγόρι για να μην την αντιληφθεί κανείς. Σε αυτό το ταξίδι συναντάει έναν λόρδο και ψάχνουν να βρουν μαζί την λύση του μυστη4ρίου της εξαφάνισης της μητέρας της.

 

 

Ενόλα Χόλμς 2

Το Ενόλα Χόλμς 2 είναι μια ταινία μυστηρίου, στην οποία πρωταγωνιστεί και πάλι η Mille Bossy ως η αδερφή του διάσημου ντεντέκτιβ  της βικτωριανής εποχής, Σέρλοκ Χόλμς Η σκηνοθεσία ταινίας είναι του Χάρυ Μπράντιερ . Ο σεναριογράφος  Τζακ Θόρν διασκευάζει τη σειρά βιβλίων « The Enola Holms mysteries» της Νάνσυ Σπρίνγκερ. Ωστόσο, αντλεί έμπνευση από την πραγματική ζωή και πιο συγκεκριμένα από την απεργία των σπίρτων το 1888. Η ταινία έχει την ακόλουθη υπόθεση:  Η Ενόλα έχοντας αδερφό τον διάσημο ντεντέκτιβ Σέρλοκ Χόλμς, αποφάσισε να ανοίξει ένα δικό της πρακτορείο και να ασχοληθεί και αυτή με  δυσεπίλυτες υποθέσεις μυστηριωδών εξαφανίσεων. Πρώτη της πελάτισσα ήτανε ένα κοριτσάκι, το οποίο έψαχνε την αδερφή του. Παρ’ ολες τις ενστάσεις του Σέρλοκ για τη επιλογή της αδερφής του να γίνει επαγγελματίας ντεντέκτιβ, εν τέλει συνεργάζεται μαζί της και την βοηθά να λύσει το μυστήριο.  Μετά από πολλές έρευνες και την βοήθεια φίλου της λόρδο Τιούκσμπερι  όχι μόνο ανακαλύπτουν που βρίσκεται η εξαφανισμένη αδερφή του κοριτσιού αλλά και καταφέρνουν  να σώσουν από τις εργάτριες του εργοστασίου που ήτανε γεμάτο με σπίρτα που περιείχαν χημικές ουσίες που ήταν επικίνδυνες και απειλούσαν τη σωματική τους ακεραιότητα.

 

Συντελεστές:

Xώρα: Η.Π.Α.
Σκηνοθέτης:  Harry Bradbeer 
Πρωταγωνιστούν: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, David Thewlis 

 

Κριτική  και σύγκριση των δύο ταινιών.

 

Στις ταινίες την παράσταση κλέβει η πρωταγωνίστρια Ενόλα Χόλμς, μια έξυπνη και επίμονη έφηβη, η οποία είναι αφοσιωμένη στην καριέρα της.  Η εγκατάλειψη από τη μητέρα της την ωθούν στο να γίνει δυναμική και επίμονη. Ενδιαφέρεται πολύ για τους συνανθρώπους της και γκρεμίζει τα κοινωνικά στερεότυπα.

Τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο ταινιών είναι η υπέροχη σκηνοθεσία, τα υποβλητικά σκηνικά, τα κοστούμια, η ρεαλιστική μεταφορά στη βικτωριανή εποχή, η παρουσίαση της κουλτούρας των ανθρώπων της εποχής αλλά και η δράση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών καθ’ όλη τη διάρκεια των δυο ταινιών. Στη δεύτερη ταινία ξεδιπλώνεται ακόμα περισσότερο τη ταλέντο της χαρισματικής Ενόλα, η οποία λύνει το γρίφο μαζί με τον αδερφό της και δείχνει πως είναι επάξια συνεχιστής τού έργου του!

Θα προτείναμε ανεπιφύλαχτα να δείτε τις δύο ταινίες! Θα σας κρατήσουν καταπληκτική  συντροφιά για περίπου δύο ώρες η κάθε μία και θα σας  χαρίσουν μοναδική συγκίνηση!

 

 

Δέσποινα Κούρνη

Χριστίνα Κυρίκου

Τριάδα Καρκαλή

Μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου
Σχ. έτος: 2022-23

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης