Άγιος Ανδρέας, μια πανέμορφη εκκλησία!

Όταν ήρθε η στιγμή για την αναχώρηση προς την Πάτρα ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούσαμε να φτάσουμε. Μόλις φτάσαμε οι καθηγητές μας μάς είπαν ότι το απόγευμα θα πηγαίναμε σε μια εκκλησία συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα. Όλοι θέλαμε να κάτσουμε στο ξενοδοχείο ή ακόμα να πάμε βόλτες στην πόλη.

Ξεκινήσαμε ελαφρώς λυπημένοι αλλά μόλις εντοπίσαμε και αντικρίσαμε τον Ναό αλλάξαμε γνώμη . Μόλις μπήκαμε στον ιερό χώρο μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Μείναμε έκθαμβοι με την ομορφιά των εικόνων και αγιογραφιών και τα έντονα μοναδικά χρώματά τους . Αφού γυρίσαμε όλη την εκκλησία και παρατηρήσαμε το καθετί που την αφορούσε  ήρθε η στιγμή να αποχωρήσουμε και να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

Μόλις γυρίσαμε στο ξενοδοχείο αναζητήσαμε πληροφορίες και μάθαμε ότι είναι η μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων  και ότι  η κατασκευή του  ναού ξεκίνησε το 1908 και εγκαινιάστηκε 66 χρόνια μετά το 1974 .

Αυτή η εμπειρία θα μείνει πιστεύω για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας και θα είναι μια από τις πιο ευχάριστες από την πολυήμερη εκδρομή μας στην Πάτρα. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε τον Ναό αν δε έχετε πάει ακόμα. Είμαστε σίγουροι ότι θα περάσετε υπέροχα και θα μείνετε τόσο εντυπωσιασμένοι όσο και εμείς !!

 

Μαριλίτα, Κωσταντίνος,ΓιάννηςΆγιος Ανδρέας 2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης