ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

 

Είναι παράδοση στην Ιαπωνία από τη δεκαετία του ’70 να μην τρώνε γαλοπούλες και αντί αυτού να απολαμβάνουν junk food και συγκεκριμένα KFC. Η μόδα ξεκίνησε το 1974 στην περιοχή Aoyama του Τόκιο και έκτοτε έχει γίνει καθεστώς για τους περισσότερους Ιάπωνες. Τα παράδοξα στην Ιαπωνία συνεχίζονται ακόμα και μέσα στις γιορτινές ημέρες.
Στην Ιαπωνία εκτιμάται ότι λιγότερο από το 1% των κατοίκων είναι χριστιανοί. Ως εκ τούτου η έλευση του Θεανθρώπου δεν είναι και τόσο σημαντική γι’αυτούς-σε αντίθεση με την έλευση του νέου έτους που είναι απ’τις μεγαλύτερες γιορτές τους. Τα Χριστούγεννα δεν είναι καν εθνική εορτή (τυγχάνει όμως να είναι η 23η του Δεκέμβρη λόγω των γενεθλίων του αυτοκράτορα της χώρας Akihito) και μάλιστα εάν δεν πέφτουν και σαββατοκύριακο, οι Ιάπωνες πηγαίνουν στη δουλειά τους και τα παιδιά στο σχολείο κανονικά. Παρόλα αυτά τους αρέσει να γιορτάζουν και έτσι έχουν υιοθετήσει πολλές δυτικές παραδώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Χριστουγέννων, που τα γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο.

IAP1

 

Τα Χριστούγεννα λοιπόν, είναι πιο πολύ ένα εμπορικό event στην Ιαπωνία. Οι μεγάλες επιχειρήσεις στολίζουν και φωτίζουν τα κτήρια και τα δέντρα τους. Γενικά στους Ιάπωνες αρέσει να’χουν χριστουγεννιάτικα δέντρα στα σπίτια τους και να κάνουν Christmas parties τις μέρες εκείνες του έτους και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην μεταφράσουν και μερικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια . Την Παραμονή των Χριστουγέννων τέλος, συνηθίζουν να τρώνε τα χριστουγεννιάτικα κέικ τους και έχει επικρατήσει τα ζευγάρια να βγαίνουν και να περνούν ένα ρομαντικό βράδυ σε κάποιο εστιατόριο ή ξενοδοχείο, συνήθεια που μοιάζει περισσότερο στη γιορτή του Αγ.Βαλεντίνου.

πηγήΠως γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην Ιαπωνία; | Tsantirinews

 

Οι Ιάπωνες έμαθαν τα Χριστούγεννα από τους δυτικούς λαούς και πλέον τηρούν κάποια  από τα έθιμα των Χριστουγέννων.Τα δώρα των παιδιών όμως δεν τα φέρνει ο Αγ.Βασίλης αλλά ο Hoteiosho μια θεότητα του  ιαπωνικού πάνθεον .Έχει μάτια και στο πίσω μέρος του κεφαλιού για να βλέπει ποια παιδιά είναι καλά και ποια κακά .

IAP2

IAP4 IAP3

IAP5

Όσον αφορά την “Christmas Cake”, πρόκειται για μία τούρτα συνήθως με παντεσπάνι και επικάλυψη λευκής κρέμας, που είναι διακοσμημένη με φράουλες, την οποία αγοράζει ο πατέρας στο δρόμο για το σπίτι. Η τιμή της βασιλόπιτας πέφτει δραστικά στις 25 (μην ξεχνάτε ότι οι Ιάπωνες γιορτάζουν την Παραμονή) καθώς τα μαγαζιά θέλουν να ξεπουλήσουν μέχρι τις 26.

ΠΗΓΗ: Τα Ιαπωνικά Χριστούγεννα! | AnimeCast

 

Iap6

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ ΣΤΕΛΑΚΗ

ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΑΓΚΟΥ

Σχολιάστε

Top