5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ STRESS.

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ STRESS.
  • Βάλε προτεραιότητες!

Αν έχεις να παραδώσεις 2 εργασίες, ξεκίνα από αυτή που έχει το πιο κοντινό dead line. Αν έχεις άπειρο διάβασμα, άρχισε από το μάθημα στο οποίο είναι πιο πιθανό νε εξεταστείς ή να πέσει τεστ.

  • Μην αποσπάς την προσοχή σου!

Απομάκρυνε από το χώρο μελέτης σου οτιδήποτε μπορεί να σου αποσπά την προσοχή. Περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο, τηλέφωνο, ίντερνετ μπορούν να σου <<κλέψουν>> χρόνο και μετά να τρέχεις!.

  • Πέτα το μπαλάκι!

Αν δεν προλαβαίνεις να παραδόσεις μία εργασία, ζήτα από το καθηγητή σου μια παράταση. Αν δεν το κάνεις συστηματικά, σίγουρα θα δεχτεί να σου κάνει αυτή τη μικρή διευκόλυνση. Αν ο χρόνος σε πιέζει, αντί να πας φροντιστήριο με το λεωφορείο, παρακάλεσε τον πατέρα σου να σε πετάξει με το αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται να γίνεις το παιδί λάστιχο.

  • Πες και κάνα <<όχι>>!

Έχεις τη δουλειά της αρκούδας και ο φίλος σε παίρνει για να μιλήσετε. Πήζεις άσχημα με τις ασκήσεις γεωμετρίας και η μαμά σου ζητάει να μαζέψεις το δωμάτιο σου. Αντί να τους κάνεις το χατίρι και μετά να παραλύσεις από το άγχος, πες απλώς <<δεν μπορώ τώρα>>.

  • Λάδωσε…….

την μηχανή του μυαλού σου! Φρόντισε να τρως τις σωστές ώρες τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, κοιμήσου 8 ώρες κάθε βράδυ, μη πίνεις καφέδες και οργάνωσε σε 45΄ την μελέτη σου με 10΄ενδοιάμεσα διαλείμματα. Επίσης, εξοικονόμησε χρόνο για να βγεις για περπάτημα, να μιλήσεις με κάποιον στο τηλέφωνο ή να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αρωματικά άλατα. Προσέχουμε για να έχουμε!

Ηλιάδου Φρειδερίκη

Καρτσακλή Βαλεντίνα

 

Σχολιάστε

Top